Labrador ırkı köpekler dünya üzerinde en çok beslenen köpeklerdir. Görünüşleri oldukça güzel ve çekicidir. Dolayısıyla Labrador fiyatları konusunda çok sık arayış içerisinde girilmektedir. Dilerseniz öncelikle Labrador ırkının özelliklerinden bahsedelim.

Labrador Özellikleri

Labrador köpekler çok insan canlısıdır. Oldukça sevimli ve oyuncudur.  Özellikle yavruluk döneminde oldukça hareketlidirler. Oyun oynamayı çok seven bu köpekler hem kendi ırklarıyla hem de diğer köpeklerle sosyaldir. Geçmiş yıllarda avcılıkta kullanılmışlardır. Kökenlerinde avcılık bulunmaktadır. Genel olarak kahverengi ve sarı renklerdedir. Siyah labrador köpeği görme ihtimalimiz vardır. Labrador cinsi köpekler yapı gereği güçlüdür. Kemik yapıları iri bir görünüme sahip olmalarını saplar. Patileri perdeli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle Kanada’da balık avcılığında kullanılmışlardır.

Labrador Karakter Özellikleri

Labrador fiyatları olarak ele aldığımız bu konuda satın alınma ve beslenme kararını karakter özelliklerine bakarak veren insanlar vardır. Özellikle ev ortamında beslenecek köpeklerin karakter özellikleri oldukça önemlidir.

  • Labrador köpekler oldukça zekidir.
  • Eğitime açık ve algı seviyeleri yüksektir.
  • İnsanlarla ve diğer canlılarla arası çok iyidir.
  • Çocuklarla anlaşabilirler.
  • Oyun oynamayı çok severler.
  • İtaatkâr ve duygusal köpeklerdir. Bu nedenle sahiplerine bağlı ve söz dinlemeyi severler.
  • Atik, enerjik ve zeki olmaları sebebiyle, rehber köpek, narkotik, avcılık gibi görenlerde kullanılmaktadırlar.

Labrador Bakımı

Labrador bakımı konusunda hassas davranmanız gerekmektedir. Özellikle yemek yemeyi çok sevdikleri için kilo almaya müsait bir yapıları vardır. Dolayısıyla günlük besin ihtiyacını yeterinden fazla vermemeniz oldukça önemlidir. Her an mama vermek onun reddedemeyeceği bir şeydir. Dolayısıyla sağlık sorunu yaşamamak sebebiyle mutlaka verdiğiniz besinleri düzenli ve ölçülü vermeniz önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra tüy bakımı da oldukça önemlidir.

Tüyleri yumuşak ve orta uzunluktadır. Günde 1 kez taramak oldukça önemlidir. Eğer günde en az bir kez tarayamıyorsanız kesinlikle haftada 3-4 kez taramaya özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi halde tüy dökülmesi artabilir, canlı ve parlak görünüm yerine tiftiklenmiş ve sağlıklı bir görünüm olabilir.

Labrador Fiziksel Özellikleri

Labrador cinsi köpeklerin fiziksel özellikleri satın alacak ve Labrador fiyatları konusunda araştırma yapan bireyler için oldukça önemlidir. Sizler için labrador cinsi köpeklerin fiziksel özelliklerini maddeler halinde sıralayabiliriz.

  • Labrador köpekler görünüş itibarı ile iri köpeklerdir. Sağlam yapılı olan bu köpekler orta ırk grubuna mensuptur.
  • Erkek labrador köpeklerde omuzdan yere kadar uzanan boy yüksekliği 58 ve 62 cm arasında olmaktadır.  Erkek labradorların ağırlığı ise 27 ve 34 kg arasında değişim göstermektedir.
  • Dişi labrador cinsi köpeklerde ise omuzdan yere kadar uzanan yükseklik 55 ile 60 cm arasındadır. Dişi labrador köpeklerin ağırlığı ise 25 ve 32 kg arasında değişim göstermektedir.
  • Kuyrukları orta uzunlukta ve tüy renkleri siyah, sarı veya kahverengi olabilir.
  • Göz renkleri ise koyu kahverengi, altın sarısı ve açık kahverengi olarak farklılık göstermektedir.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17775/labrador