Kuzey Ormanları Savunması (KOS), Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve devletin çevre politikalarını, Fatih Ormanı’nda açtıkları “Faili Veysel” pankartıyla protesto etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla köye giden yaşam savunucuları, 3. köprü, 3. havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu gibi ‘dev projeler’ nedeniyle hali hazırda İstanbul’un en büyük rant alanlarından biri haline gelen Fatih Ormanı’nda yaşanan talan ve ağaç kıyımına dikkat çekti.

Aktivistler, yaptıkları açıklamada, taş ocaklarının çevre katliamının görünmeyen yüzü olduğunu belirtti:

“Türkiye’nin doğal alanlarına yönelik artan saldırılardan, AKP iktidarını 2009’da yürürlüğe giren Çevre Etki Değerlendirme Uygulaması Yönetmeliği ve Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu’nu yürürlüğe sokan mevcut Orman ve Su İsleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu sorumlu tutuyoruz. Ülkenin her tarafına yayılmış olan çevre katliamı projelerin görünmeyen yüzlerinden biri de, tüm ülkeyi kanser hücresi gibi saran taş ocakları. Ormanı proje alanı olarak gören zihniyetin derhal terk edilmesi gerektiğini tekrarlıyoruz.”

Açıklamada, KOS’un bu projeye karşı dava açarak hukuki mücadele başlattığı da belirtildi.


11 HAZİRAN’DA DA KUZEY ORMANLARI’NDA EYLEM

Ayrıca, bir başka taş ocağının da üçüncü havalimanı yüklenici şirketi IGA tarafından Kuzey Ormanları köylerinden Ağaçlı’da açılmak istendiği de hatırlatılarak, 11 Haziran’da da Ağaçlı Köyü’nde eylem yapılacağı duyuruldu.