AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, tartışma yaratan 'TÜİK' açıklamasından geri adım attı.

"Merkez Bankasına güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmeyeceksin, Türkiye'nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?" ifadeleri ile kimsenin hayat tarzını hedef almadığını savunan Kurtulmuş, "Hiç kimsenin içtiği içkiyle ilgili bir problem ortaya koymak için bunu söylemiyorum. Kimsenin hayat tarzını da kastetmedim” dedi.

"KİMSEYİ KASTETMEDİM"

Muhalefet kanadından gelen çok sayıda tepkinin ardından sözlerinden geri adım atan Kurtulmuş, Trabzon’da AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Vefa Buluşmaları- Teşkilat Mensuplarımızla İstişare Toplantısı’nda konuştu.

Kurtulmuş, “Orada bir arkadaş TÜİK’in rakamlarıyla ilgili bir soru sordu. Ben de ‘Herhangi bir konuda bir rapor yayınlandığında ya da bir rapor açıklandığında biz devletin kurumlarını, devletin raporlarını ciddiye almak zorundayız, ciddiyetle bunları kabul etmek zorundayız. Yoksa herhangi bir sorumluluğu olmayan kişilerin bir köşede konuşarak, içki masasında bir takım görüşleri gündeme getirmesi resmi olarak bizi bağlamaz’ dedim. Söylediğim şey budur. Hiç kimsenin içtiği içkiyle ilgili bir problem ortaya koymak için bunu söylemiyorum. Herhangi bir şekilde bir kimseyi kastetmedim, herhangi bir şekilde kimsenin hayat tarzını da kastetmedim. Beni bilenler, siyasetteki üslubumu bilenler bizim Türkiye’deki bu toplayıcı, kuşatıcı, birleştirici bir siyaset tarzını benimsediğimizi bilenler, zaten böyle olmadığını bilir” ifadelerini kullandı.

KİTABIMIZDA AYIRMAK YAZMAZ’

Kurtulmuş, “Türkiye’nin resmi kurumlarının itibarını kimse zedelemeye kalkmasın. TÜİK’in verileri bir şekilde gerçek dışı olacak, başkalarının bir kenarda söylediği veriye mi itibar edeceğiz? Falanca şehrin arka sokaklarındaki gösterilerde olanı Twitter üzerinde sosyal medyadan yayması, o gerçek olacak, o ilin yetkilisi, sorumlusu, valilerimizin açıkladığı şeyler doğru olmayacak? Söylediğim şey budur” diye konuştu.

"HERHANGİ BİR GRUBUN HAYAT TARZIYLA İLGİLİ DEĞİL"

“Devletin kurumlarının itibarını korumak zorundayız” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Tekraren söylüyorum, söylediklerim herhangi bir kimsenin ya da herhangi bir grubun hayat tarzıyla ilgili söylediğim bir şey değildir, devlet kurumlarının itibarının zedelenmemesi meselesidir. Kaldı ki TÜİK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir kurumu olarak Avrupa İstatistik Kurumu ile irtibatlıdır ve bütün istatistik metotları da Avrupa İstatistik Kurumu’nun metotlarının birebir aynısıdır. Dolayısıyla siz bu kurumu itibarsızlaştırırsanız elinize ne geçecek? Ona inanmayalım, ötekine inanmayalım da bir kenarda birisinin söyleyip durduğu bir lafa mı inanalım? Söylediğim bundan ibarettir. Hiçbir vatandaşımızın hayat tarzıyla ilgili en ufak bir şey kastetmiş değilim, söylemiş değilim. Çünkü bizim kitabımızda insanları baş örtülü, başı açık diye ayırmak yazmaz, bizim kitabımızda insanları dindarlar, laikler diye ayırmak yazmaz.”

TWİTTER HESABINDAN DA PAYLAŞIM YAPTI

Numan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da “AK Parti Türkiye’nin 84 milyon vatandaşının tamamının partisidir. Biz, bu ülkenin evlatlarını hayat tarzlarına, mezheplerine, etnik kökenlerine, sosyal sınıflara göre ayırmayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes dostlarımızdır ve birlikte yol aldığımız insanlardır” dedi.