Yeni yılda yeni umutlar, yeni hedefler ve planlar derken, müşterilerine yeni bir lezzet sunmak isteyen fırıncılar için fırsat… Görüntüsüyle vitrinleri süsleyecek lezzetiyle de tadanları mutlu edecek özel bir ekmek pişirmek çok kolay. Tek yapılması gereken ise Bakery Masters yarışmasında dünyanın en iyi fırıncısı olmaya aday gösterilen Osman Gündüz’ün yeni yıl ekmeği tarifini uygulamak…

Dünyanın en prestijli yarışmalarından Bakery Masters’ta Türkiye’yi temsil edecek ilk Türk fırıncı olan Osman Gündüz, yeni yılda müşterilerini memnun etmek isteyen meslektaşlarını, yeni yıla özel ekmek tarifini paylaşarak destekliyor.

Osman Usta’nın tarifini uygulayacak fırıncılar, müşterilerinin vazgeçemeyeceği bir lezzet sunarken, leziz ekmeklerinin yanına görüntüsü ile dikkat çeken bir çeşit daha ekleyebilir.

İşte, Osman Gündüz’ün yeni yıla özel kuru kayısı ve cevizli ekmek tarifi...

KURU KAYISI VE CEVİZLİ YENİ YIL EKMEĞİ

Malzemeler (520 g’lık 18 ekmek için)

  • Yarım paket Inventis Rustik Ekmek Karışımı
  • 25 kg un
  • 17,5 kg su
  • 0,32 kg tuz
  • 0,75 kg kuru kayısı
  • 0,75 kg ceviz
  • 0,015 kg tarçın

Hazırlanışı:

Inventis Rustik Ekmek Karışımını un, tuz ve ılık su ile bir araya getirin ve hamur gelişinceye kadar spiral mikserde 3 + 8 dakika boyunca karıştırın. Elde ettiğiniz hamura kuru kayısı, ceviz ve tarçını ilave edin ve yavaş devirde 2 dakika daha yoğurun. Hamuru 650 g’lık bezeler halinde kesin ve 15 dakika dinlendirin. Ardından yuvarlayıp sepetlere koyun. 45-60 dakika oda sıcaklığında fermente olmasını sağlayın. Pişirmeye taban fırında 250 °C ısı ve buhar vererek başlayın, 10 dakika sonra ise 220 °C’ye getirerek 35-40 dakika boyunca pişirin.

LESAFFRE HAKKINDA

160 yılı aşkın tecrübesi, dünya üzerinde 5 kıtaya yayılmış üretim tesisleri ve kaliteli ürünleriyle maya endüstrisinde global referans olan Lesaffre, Türkiye pazarında önemli bir yere sahip. Türk fırıncılık sektörünün ana oyuncularından biri olan Lesaffre Turquie; Özmaya, Lesafmaya, Pulso, Inventis, Livendo, Safmill, Hasmaya, Canmaya ve Topmix markalarıyla fırıncılık sektörü için profesyonel maya çeşitleri, ekmek geliştiriciler, ekmek miksleri, mayalı hazır karışımlar ve diğer fırıncılık maddeleri, Yuva markasıyla ise ev kullanımına yönelik ürünler üretiyor.

Adana, Amasya ve Lüleburgaz’da üretim tesisleri bulunan Lesaffre Turquie, ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi sertifikaları ile kalite ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi belgeleyen Lesaffre Turquie, çalışanlarının gelişimi ve AR-GE faaliyetlerinin yanında, çevreye ve topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için de ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor.

Lesaffre Turquie, fırıncılık sektörünün dünyadaki ilk teknik destek merkezi olan Baking Center ile fırıncılık mesleğine katkıda bulunurken, yaratıcılığı desteklemek adına hazırladığı eğitimler ile de sektörün gelişimine katkı sağlıyor.

Lesaffre, bugün tüm dünyada “Ekmekçilik sektörünün referans oyuncusu olarak müşterilerine katma değerli ve yenilikçi çözümler sunmak” vizyonu ve “Gezegenimizi daha iyi beslemek ve korumak için birlikte çalışmak” misyonuyla hareket ediyor. Dünyadaki her üç ekmekten bir tanesi Lesaffre mayasıyla üretiliyor.