Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, hendeklere desteklediğini iddia ettiği HDP’li belediyelerden ‘hesap sorulacağını‘ söyledi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

HDP’nin demokrasinin imkanlarından faydalandığını söyleyen Kurtulmuş, “HDP Belediyelerin kaynaklarını aktardığı yönünde açıklamalar oldu. Somut bir açıklama yapılacak mı?” sorusuna “HDP başta olmak üzere tüm partiler, herkes demokrasinin imkânlarından faydalanıyor. Seçilen belediyelere hendek kazsınlar, oralara bombaların taşınmasına yardımcı olsunlar diye oy vermediler. Bu belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerine kendilerine iyi hizmet etsinler diye verdiler” diye yanıt verdi.

Yasal mevzuatın çok açık olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “İlgili belediye başkanları hakkında soruşturma açılır. Bazı belediye başkanları gözaltına alındı ya da tutuklandı. Bazıları görevden alındı. Bazıları yurtdışına kaçtı. Milletin imkânlarını böyle kullananlardan tabii ki hesabı sorulur” ifadelerini kullandı.

‘SİLOPİ’DE ÇOK BAŞARILI OLUNDU’

Kurtulmuş, operasyonların devam ettiği ilçelerde polis ve jandarma özel harekatının çok kapsamlı hareket ettiğini de belirterek, “Örneğin Silopi’de çok başarılı olundu ve terör unsurlarının büyük çoğunluğu temizlendi. Terörle mücadele ciddi bir koordinasyon gerekiyor. Öncelikli olarak temizlenen yerlerde polis merkezlerinin kurulması ve özel harekatçıların burada konuşlandırılması gündemimizde. Bu tedbirlerin sonunda terör bütünüyle sona erecek. Biz bu durumun arızi bir durum olduğuna inanıyoruz. Terörle mücadelede bu kadar yoğun dönem geçmişte çok az yaşanmıştır” diye konuştu.