Abdurrahim Yıldız, hükümlü bulunduğu Gümüşhane E Tipi cezaevinde Dewran Evdirehîm imzasıyla, “Serêkaniyê” adlı Kürtçe bir şiir kitabı yazdı. Metnin cezaevi dışına çıkarılmasına önce onay veren cezaevi idaresi kitap basıldıktan sonra ise eserin cezaevindeki yazarına ulaştırılmasını engelledi.

Söz konusu şiir kitabını abisine verilmesi için 1 ay önce bizzat cezaevine götürdüğünü aktaran Yıldız’ın kardeşi Musa Yıldız yaşananları ANF’ye anlattı. Yıldız, demokrasi paketlerinden söz edildiği günümüzde Kürtçe kitapların önüne her türlü engelin konmasının bir samimiyetsizlik göstergesi olduğunu söyledi.

Yıldız yaşananları şöyle anlattı: “İki ay önce abimin cezaevinde yazdığı Serêkaniyê isimli şiir kitabı, cezaevi komisyonu tarafından tercüme edilip gönderilmesine onay verildiğine dair damga ile birlikte postadan elimize ulaştı. Şubat ayında AR kitapevinden çıkan kitabı, talep ettiği William Golding’in Sineklerin Tanrısı ve Oscar Wilde’ın Dorian Gray’in Portresi isimli kitaplarla birlikte 1 ay önce cezaevi komisyonuna teslim ettim. Ancak bir müddet sonra abimle yaptığım haftalık telefon görüşmesinde cezaevi idaresi tarafından kendi şiir kitabının teslim edilmediğini, William Golding ve Oscar Wilde’ın kitaplarının ise kapakları yırtılmış bir şekilde verildiğini aktardı. Kitapları böyle kapakları yırtık halde kabul etmeyen abim, kendi kitabının teslim edilmesi için de cezaevi savcılığına defalarca dilekçe yazsa da bir türlü cevap alamamış”.