Kürtçe anadilde eğitim vermek üzere bugün eğitime başlayacak üç okuldan biri olan Diyarbakır Bağlar'daki Ferzad Kemanger İlkokulu'na, açılış töreni öncesi polis girmek istedi.

Öğrenci velileri ve yurttaşların karşı çıkması üzerine polislerin giremediği okula inceleme yapmak üzere sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine izin verildi.

DİHA’nın haberine göre, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil mahallesinde kurulan ve bugün yapılacak açılış sonrası Kürtçe eğitim verecek olan Dibistana Seretayî a Ferzad Kemangar-Ferzad Kemanger İlkokulu'na polisler tarafından baskın düzenlenmek istendi.

Saat 09.30 sıralarında çok sayıda zırhlı araç ve TOMA ile okulun önüne gelen polisler, okulun bahçesine girdi. İnceleme yapmak üzere okula geldiklerini belirten polisler ile çocuklarını okula kaydeden öğrenci velileri ile çevredeki yurttaşlar arasında gerginlik yaşandı. Polislerin okula girmesine engel olan bazı yurttaşların polislerce gözaltına alınmak istenmesi gerginliği daha da büyüttü.

Diğer yurttaşların engellemesi sonucu gözaltı yapamayan polisler okulun bahçesinden çekildi. Polislerin çekilmesi sonrası Bağlar İlçe Eğitim Müdürlüğü'nde görevli iki memur, sınıflarda incelemelerde bulunmak üzere okula girdi. Okul içerisindeki incelemeler sürerken, polisin okul çevresinde, öğrenci velileri ile birlikte KURDİ-DER, Eğitim Sen yöneticilerinin de okul bahçesindeki bekleyişi sürüyor.