Almanya’da yaşayan ve İstanbul Taksim’ de bir restoranın ortağı olan Kürt iş insanı Zeki Oğuz, geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldi. Zeki Oğuz geldikten bir gün sonra Kemerburgaz Göktürk’te kayıplara karıştı. Oğuz’a ulaşamayan akrabaları karakola giderek kayıp başvurusunda bulundu.

AVUKAT KARABULUT'TAN AÇIKLAMA

Oğuz’un kaybolmadan önce çevredeki marketlerin güvenlik kameralar görüntüleri de incelendi. Görüntülerde Oğuz’un alışveriş yaptığı bir marketten çıkarken üç kişi tarafından zorla bir araca bindirildiği görülüyor. Kaçırılan iş insanı akrabası olan Avukat Abdurrahman Karabulut sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Oğuz’un “derin devlet güçleri” tarafından kaçırıldığını ileri sürdü: “Kürt işadamı olan Alman vatandaşı Zeki Oğuz on gün önce İstanbul'da kaçırıldı. Kayın babamın halasının oğlu olan Zeki Oğuz'dan hâlâ haber alamıyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre derin devlet güçleri tarafından tutulduğuna yönelik.”

'ZEKİ OĞUZ NEREDE?'

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de Abdurrahman Karabulut'un paylaşımlarını alıntılayarak, "Zeki Oğuz nerede?" diye sordu.

Kaynak: Gazete Duvar