Dört ayda bir farklı dosyalar ve dosya dışı yazılarla okurların karşısına çıkacak olan “Kürt Araştırmaları” (Lêkolînên Kurdî) dergisi, e-dergi olarak yayın hayatına başladı.

Dijital olarak internet üzerinden yayımlanacak olan dergi, Kürtler ve Kürdistan ile ilgili farklı bir çok mevzuyu işlemeyi amaçlıyor. Dergi, Kürdistan’da ve dünyanın birçok ülkesinde bulunan Kürt akademisyen, entelektüel ve araştırmacının yanı sıra, Kürt ve Kürdistan meselesi üzerine kafa yoran başka birçok ismin önemli çalışmalarını da okurlarına ulaştıracak.

3 DİLDE ‘KÜRDİSTAN’DA İDEOLOJİ’ 

“Kürdistan’da İdeoloji” başlıklı dosyayla ilk sayısı yayımlanan dergi, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yayın yapacak. Kürtçe olarak Kurmancî, Zazakî ve Soranî lehçelerinde yazılar ve makalelere yer verilecek. İlk sayısında Hamit Bozarslan ve Mesut Yeğen ile yapılmış iki ayrı söyleşiye yer veren dergi, milliyetçilk, marksizm, sosyalizm, İslamcılık ve selefilik gibi ideolojilerin Kürtler ve Kürdistan’daki varlığını analiz eden makalelere yer verdi.

Türkçe, İngilizce ve bazen de Farsça çalışmaların yanı sıra, önemli metin ve çalışmaların Kürtçe ve Türkçe çevirileri de dergide yer alacak. Kuramsal yayıncılık açısından ilk çokdilli dijital Kürt dergisi olma vasfına sahip olan dergi, sosyal ve siyasal bilimler alanında tanınmış birçok isimle yapılacak söyleşileri de yayımlayacak. Ayrıca hem yayımlanan makalelerin her biri ayrı ayrı olarak hem de derginin tamamı pdf olarak indirilip okunabilecek.