Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 1’i hasta 4 tutuklu, gardiyanlar tarafından darp edildi. 

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutukluların aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde, yaklaşık 20 gardiyan tarafından darp edildiklerini söyledi. Aileler, Deniz Özdemir, Mehmet Zahit Şahin ile soyadı öğrenilemeyen Mustafa ve Şiyar isimli 4 tutuklunun zorla A bloktan C bloğa götürülmek istendiğini, sevk gerekçesini soran tutukluların darp edildiğini aktardı. Darp edilenler arasında olan Şahin’in, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutuklular listesinde olduğu, ileri derecede bel fıtığı, bronşit ve astım hastalığı olduğu öğrenildi. 

Saldırıyı telefonla babası Necat Özdemir’e bildiren Deniz Özdemir, kendisi ve diğer tutukluların kol, bacak ve sırtlarında yaralar olduğunu söyledi. 

20 GARDİYAN 4 TUTUKLUYA SALDIRDI

Baba Necat Özdemir, “Bizi aradığında gardiyanların bulundukları koğuşa girerek, 'buradan çıkacaksınız' deyip saldırdığını söyledi. Daha sonra işkence ile başka bloğa götürüldüğünü aktardı. Başka bloğa götürülürken, kendilerine yapılan işkencelerden kaynaklı kol, bacak ve sırta morlukların oluştuğu bilgisi paylaşan oğlum, vücutlarının ağrıdığını söyledi. Yaşanan işkenceden kaynaklı durumları kötü. Bu nasıl zulümdür. 20 kişi 4 tutukluya saldırıp, sürükleyerek başka yere götürüyor” diye aktardı.

YERLERDE SÜRÜKLENDİLER

Hasta tutuklu Mehmet Zahit Şahin de ablası Tayibe Şahin'i arayarak, yaşadıklarını anlattı. Kendisinin hasta olmasına rağmen 4 Ekim'de arkadaşlarıyla birlikte darp edildiğini ve doktorun darp raporu vermediğini belirten Şahin, "Bizi yerlerde sürükleyerek ve üstümüze basarak, A bloktan C bloğa götürdüler" dedi.

Kaynak: MA