HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, "Hakikat, büyük güçlüklerle karşı karşıya olduğumuzdur. En önemli güçlüğümüz; çok güçlü biçimde yöneldiğimiz bir barış ve müzakere sürecinden geriye düşmüş olmamızdan kaynaklıdır. “Her başarısız devrimin cezası faşizmdir” sözünde hakikatini bulan bir güç ilişkisi ile yüz yüzeyiz." dedi.

Kürkçü, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Koordinasyonu, Tüm Bel-Sen Genel Merkez'indeki il meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

'HER BAŞARISIZ DEVRİMİN CEZASI FAŞİZMDİR'

Toplantıda konuşan HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü’nün açıklamaları şöyle:

"18 yaşımdan beri Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçmediği bir yıl hatırlamıyorum. Her konuşma böyle başlar demek ki biz çok zorlu bir geçiş sürecini yaşayan toplumuz. Her karşılaştığımız yeni güçlük bir öncekinden ders almış olan egemenlerin karşımıza çıkarttığı, daha önce aşmayıp, denemediğimiz, bilmediğimiz yok yere güçlüklerle bize geldiği için belki birazda böyle söylüyoruz.

O yüzden bir hakikat var, büyük güçlüklerle karşı karşıya olduğumuz noktasında. En önemli güçlüğümüz; çok güçlü biçimde yöneldiğimiz bir barış ve müzakere sürecinden geriye düşmüş olmamızdan kaynaklıdır. Bunu öyle de düşünebilirsiniz. Her başarısız devrimin cezası faşizmdir sözünde hakikatini bulan bir güç ilişkisi ile yüz yüzeyiz.

Çünkü barış için mücadele hamlesi Kürdistan Özgürlük Hareketinin Türkiye demokratik güçleriyle birlikte yaptığı çok hayati bir yükselişti. Barış şahsında bir sosyal, sınıf mücadelesinin ifadesi olarak ortaya çıktı. Egemenleri kendi terimlerine kabule sunulan müzakereye zorladı.

Ama bunu sonuna kadar sürdürebilecek politik kuvvetler henüz teşekkül etmiş olmadığı için de barışın aslında egemenliği paylaşmadığı, dolayısıyla mevcut hâkimiyet rejimine sona erdirmek olduğunu gören, idrak eden ve bunu iliklerine kadar hisseden rejim güçlerinin mukabil fazlasını ne yazık ki püskürtemedik.

'7 HAZİRAN UMUT OLDU'

Ortaya çıkarmış olduğumuz sosyal ve politik tabloda aslında başarılı olmaya başladığımız an Türkiye'nin ufkunda belirecek olan yeni Türkiye, yeni cumhuriyet, yeni demokrasi silueti hakkında herkese fikir verdi. Sünni'nin Alevi üzerinde, erkeğin kadın üzerinde, Türkün Kürt üzerinde, patronun emekçi üzerinde hakimiyet kuramadığı yeni bir Türkiye fikri milyonları neşeye ve umuda sevk etti. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz güçlüğün gerisinde aslında bu yeni kuvvet ilişkisi yatıyor.

Bu çerçevede HDK'nin önümüzdeki meseleleri bu eksende değerlendirerek adım atmaya başlamasının zamanı geldi geçiyor.

(Kaynak: DİHA)