Konya’da, 16- 18 yaşlarındaki 5 öğrencinin, 2014- 2015 yıllarında yatılı Kuran kursunda 11- 12 yaşlarındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. İki sanığa ertelemeli 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, 3 sanık beraat etti. Karara tepki gösteren avukat Hakkı Ünalmış, dosyayı İstinaf’a taşıyacak.

Karatay Müftülüğü’ne bağlı yatılı erkek Kuran kursunda, 2014- 2015 yıllarında yaşanan cinsel istismar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının incelemesinin ardından 4 Mayıs 2016’da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılıp, iddianame hazırlandı. İddianame Konya Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce daha sonra dava açıldı. 11- 12 yaşlarındayken, cinsel tacize uğrayan 5 erkek öğrenci ifadelerinde sistematik olarak istismara uğradıklarını anlattı. Öğrencilerden bir kısmı korktukları için şikâyetçi olamadıklarını aktardı. İlk ifadelerde 5 sanıktan 3’ü suçlamaları kabul ederken, son duruşmada ifade değişikliğine gittiler ve suçlamaları reddetti.

5 sanık hakkında, mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Heyet, sanıklardan Ö.Ş. ve E.A.’ya, 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezası vererek, cezalarını erteledi. Heyet, diğer 3 sanığın ise haklarında şikâyet olmaması nedeniyle beraatine karar verdi. 

Davaya müdahil olan Çocuk Haklarını Koruma Derneği Başkanı avukat Hakkı Ünalmış, kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdıklarını söyledi.