Moskova'daki 35'inci Uluslararası Film Festivali, kapanış töreni ile sona erdi. Büyük ödül, Erdem Tepegöz’ün yönettiği, İstanbul'da da iş arayan Zeynep adlı kızın hikâyesini anlatan 'Zerre'ye verildi.

Festivalin kapanış töreni eski adı 'Puşkin' olan başkent Moskova’daki Rusya sinema salonunda yapıldı.

Mohsen Mahbalbaf’ın başkanlığındaki jürinin kararı sonucu 'Zerre' en iyi film ödülünü alırken filmde 'Zeynep' karekterini canlandıran Jale Arıkan da en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

Yaşlı annesi ve engelli küçük kızıyla beraber yaşamakta olan Zeynep, zor şartlar altında aldığı üç kuruşluk maaşla çalışıp ailesine bakmaktadır. Bir gün nedensiz şekilde atölyedeki işinden çıkarılınca ortada kalır fakat bu onu yıldırmaz ve iş aramaya devam eder. Bulduğu işler genelde çok zor şartlar içerisinde olup “haftada 90 tl” gibi gülünç rakamlara gebedir. Güçlü bir kadın olan Zeynep, hayattaki tüm olumsuzluklara rağmen her gün ailesinin önüne 3 kap yemek koyup karınlarını doyurabilmek için bulabildiği her işte çalışmak için çabalar.

DİĞER ÖDÜLLER

En iyi erkek oyuncu ödülü, Andrey Bogatırev'in "Juda" filmindeki rolünden dolayı Aleksey Sevçenko’ya verildi.

En iyi yönetmen ödülü ise konusu Güney Kore’de geçen ‘Lübnan duyguları’ adlı filmiyle Chong Enhen'e verildi.

Jüri özel ödülünü, fail ve kurbanının karmaşık ilişkilerinin konu edildiği, yönetmenliğini Tatsusi Oomori nin yaptığı 'Veda Vadisi' aldı. 

Kısa Film dalında ödül 'Elfler Kalesi' filmi ile Rustem İlyasov’a verildi. Film fantazi karakterler çizen ve gerçek hayat ile hayal dünyasını birbirine karıştıran bir sanatçının yaşadığı krizleri konu alıyor.

Festivalin belgesel dalındaki ödülünü Polonyalı yönetmen Pavel Lozinskiy, 'Baba ve Oğul' filmi ile aldı. Filmin kahramanı, Pavel'in kendisi ve ünlü bir belgesel rejisörü olan babası Marsel. Filmde baba Marsel'in Paris’e annesinin küllerinin gömülü olduğu yere ziyareti anlatılıyor.

Festivalin geleneksel 'Aktörlük sanatında zirveyi yakalamak için Stanislavski okulunun prensiplerine inanç' ödülü ise aktris Ksenia Rappoport’a verildi. (Hürriyet)

İşte Zerre filminin fragmanı: