RAHŞAN GÜLŞAN / HABERTÜRK

 

Açıkçası hiç ama hiç beklemediğim bir açıklamaydı. Türk sinemasının en sevdiğim, saygı duyduğum yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz geçen cumartesi Cüneyt Özdemir’in programında ilginç bir açıklama yaptı.

 

Gülse Birsel’in yazdığı ve başrolünde oynadığı Yalan Dünya isimli dizide isminin bir espri malzemesi olarak kullanılmasından başta çok hoşlandığını ama sokakta insanlar bu espriyi yüzüne yapmaya başlayınca rahatsızlık duyduğunu ve dizide rol alan arkadaşı Olgun Şimşek aracılığıyla bu espriye son verilmesini istediğini dile getirdi. Bunun ardından birçok köşe yazısı yazıldı ama Gülse Birsel hiç konuşmadı. Ne yapacağını, bozulup bozulmadığını çok merak ediyordum. Ve çevirdim numarasını. Bakın Gülse Birsel dizide sıkça kullandığı “Zeki Demirkubuz geldi mi?” esprisiyle ilgili ne yapacak.

 

“Biz Zeki Demirkubuz’la gıyaben tanışıyoruz. Ama hiç kontağımız olmadı. Köşe yazılarında olaylar biraz abartıldı ama o programı dikkatlice izlerlerse Zeki Demirkubuz’un söylediklerinde sertlik yok. Avrupa Yakası’nı da beğendiğini, benim televizyona yeni şeyler getirdiğimi de söyledi o programda.

 

Evet, Zeki Bey hem Olgun Şimşek hem de Nihal Yalçın ile haber gönderdi. Mesajı arkadaşları üzerinden göndermesi son derece doğal, çünkü biz hiç tanışmadık kendisiyle. Biz de mesajlaştık. Ben zaten bu espriyi bitirecektim. Ama isteği üzerine 24 Şubat’ta yayınlanacak olan 8. bölümde eğlenceli bir hikâyeyle daha erken bitireceğim. Açılay’ın Zeki Demirkubuz merakı başına çok büyük bir iş getirecek. Ondan sonra da bu hikâye bitecek. Zeki Demirkubuz’la sonra biz de karşılıklı mesajlaştık. Ona da söyledim 8. bölümde hikâyenin biteceğini. Teşekkür etti. Yani aramızda herhangi bir problem, tatsızlık yok. Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan gibi büyük isimleri Firuzağa’da bekleyen çok aktör var. Bu onun mizahıydı...”