Yılmaz Odabaşı’nın 2001 yılında yayınladığı eseri Feride, Sabri Ejder Öziç’in yorumuyla şiirseverlerle buluşuyor. 
 
Sabri Ejder Öziç’in kendi yorumuyla seslendirdiği Feride’nin serüveni 15 yıl önce başladı. Öziç, Feride’yi  21.yüzyılın aşk manifestosu olarak nitelendirdi.

Sabri Ejder Öziç, Feride’nin hikâyesini anlattı:

"Kaptanın Seyir Defteri  diye bir şiir programı yapıyordum 15 yıl önce. O dönemlerde müthiş bir şiir modası vardı. Eğer bir gün bir şiir albümü yaparsam bu muhakkak Feride olmalı derdim hep. Feride bunu hak eden bir şiirdi. Doğum sancısı çok fazla olan bir süreç yaşadı ama hak ettiği yere ulaşacağını düşünüyorum. Feride’nin temeli 15 yıl önce atıldı. Pazar kaygısı olmadan insanlara ulaşmasını istedik Feride’nin. En güzel yanı ise bir imece çalışması olması. Şiirin çağrıştırdığı müziklere yer verdik ve her şey doğaçlama gelişti. Aşkın hiçleştiği, duyguların kabalaştığı, ilişkilerin yozlaştığı bir kirli çağ yangınından geçerken saf ve temiz kalabilmenin küçücük bir umududur Feride. İnsanın kendi biriktirdiklerine sığınmasıdır aynı zamanda. Sevginin mutlaka kazanabileceğine inancın en büyük kalesidir."

Albümün gelişim aşamasını anlatan Öziç, “Yılmaz Odabaşı’nın en önemli eseridir Feride. Onun en özel yapıtlarından birisidir. Benim bu şiiri albümleştirme sürecimde hiçbir karşılık beklemeden bize olan inancıyla evet demesi onurdur benim için. Şiirime verdiği değer için sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Demokrat Haber