Batman Belediyesi tarafından ‘Direnen Halk, Direnişçi Sinema’ temasıyla 16-20 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 6. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali’nin programı açıklandı.

Yılmaz Güney  Kısa Film Festivali 6. kez gerçekleştirilecek. Festival, Batman Belediyesinin desteğiyle Ortadoğu Sinema Akademisi tarafından bu yıl 16-20 Aralık arasında yapılacak.

Yılmaz Güney Kısa Film Festivali”ne bu yıl kısa film dalında 80, senaryo dalında ise 12 çalışma başvurdu.

Ön jüri 10 kısa film ve 5 senaryoyu festival ana jürisinin değerlendirmesine sundu. Bu eserler hem izleyici ile buluşturulacak hem de ilk üçe giren eserlere ödülleri verilecek.

15 Aralık günü açılış galası ile start alacak festivalin  bu yıl ki teması “Direnen Halk, Direnişçi Sinema” olarak belirlendi.

Gala gecesinin fimi ise Yılmaz Güney’in “Duvar” filmi olacak. Festivale Yılmaz Güney’in kızı Elif Pütün de katılacak.

Festival boyunca Yılmaz Güney Sinema Salonu, halkevlerinde ve Beşiri ilçesinde film ve belgesel gösterimleri, söyleyişiler, paneller ve yarışma filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek.

Film gösterimlerinin ardından filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları izleyici ile buluşacak.

YARIŞMAYA KATILAN 10 KISA FİLM

Yarışmaya kalan 10 kısa film ve festivalin jürisi şöyle:

Angelus Novus  (Aboozar Amini), Azad (Yakup Tekintanğaç), Bartalakbaz (Sajad Ahmadbeıgı),  Hêk (Muaz Güneş), Mast (Tahsin Özmen), Mitomani (Bulut Gümüşboğa), Poke (Faruq Samani), Şeva Dirêj (Shamal Sabri), The wind suddenly (Edris Samani), Zange Varzesh -p.e. class- (Jabbar Salehı)

Jüri: Arin İnan Arslan, Husseın Hassan, Övgü Gökçe, Şehbal Şenyurt Arınlı, Touraj Aslani

Senaryo Jürisi: Yıldız Çakar, Ömer Dilsoz, Merwan Xwedêda