Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Tereddüt”ün ödül yolculuğu devam ediyor. En son, Berlin’de düzenlenen Around the World in 14 Film’in 2017 seçkisinde gösterilen “Tereddüt”, önceki gün sonra eren Frankfurt Türk Film Festivali’nden de En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü. 

Ustaoğlu, En İyi Film Ödülü’nü alırken “Bu ödülü yaşam hakkı elinden alınan çocuklara ve özelliklere kadınlara adıyorum” dedi.

Buket Alakuş, Hannes Karnick, Brigitte Strubel-Mattes, Claudia Prinz, Barbara Trotnow ve Mehmet Arif Özserin’den oluşan jüri, “Albüm”, “Babamın Kanatları”, “Bana Git De”, “Beginner”, “Koca Dünya”, “Müthiş Bir Film”, “Rauf”, “Rüzgarda Salınan Nilüfer” ve “Toz”un da aralarında olduğu 10 film arasından “Tereddüt”ü “En İyi Film” seçti. “Tereddüt” aynı zamanda “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” dallarında da Yeşim Ustaoğlu’ya Altın Elma Ödülü getirirken, filmin oyuncularından Ecem Uzun da En İyi Kadın Oyuncu seçildi. Ustaoğlu En İyi Film Ödülü’nü alırken “Bu ödülü yaşam hakkı elinden alınan çocuklara ve özelliklere kadınlara adıyorum” dedi.

Kaynak: Kültür Servisi