hafifmuzik.com'da yer alan habere göre, Ian Fraser Kilmister, yani yaklaşık 40 yıldır herkesin onu tanıdığı adıyla ünlü heavy metal grubu Motörhead’in Lemmysi dün gece kansere yenik düştü. Lemmy, 70 yaşındaydı.

İlk olarak Lemmy’nin yakın dostu, yapımcı Eddie Trunk tarafından duyurulan haber daha sonra, içlerinde Ozzy Osbourne’un da olduğu birçok arkadaşı tarafından doğrulandı.

İlerleyen saatlerde grubun resmi Facebook sayfasında yayınlanan açıklamada ise, Lemmy’nin kanser olduğunu çok kısa bir süre önce öğrendiği (26 Aralık) ve öldüğü sırada evinde ailesiyle birlikte en sevdiği video oyunun başında olduğu ifade edildi. Mesajın devamında ise ekip, “Ölümünün bizi nasıl üzdüğünü ve şoke ettiğini anlatacak kelime bulamıyoruz. Söylenecek çok şey var ama şimdi onun için dua etme vakti” diyerek Motörhead fanlarını bildilendirdi.

Uzun süredir, kalp yetmezliği ve hematom gibi birçok farklı sağlık sorunu ile de uğraşan Motörhead grubunun kurucusu Lemmy, hastalıklar nedeniyle grubun birçok gösterisini iptal etmek zorunda kalmış fakat öldüğü güne kadar müzikte aktif kalmayı başarmıştı.