İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi ile Başakşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali", 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

"Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık" temasıyla düzenlenen festivalde, 50 farklı ülkeden 90'ın üzerinde yabancı yapım olmak üzere 150'ye yakın film sinemaseverlerin ilgisine sunulacak. Festivalde ayrıca, konferans ve paneller düzenlenecek.

Festivalin tanıtımı amacıyla İÜ Doktora Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, suç ve cezanın, bir sorunun geldiği en son nokta olduğunu vurguladı.

Sözüer, "Türkiye'de kadına yönelik şiddete karşı en ağır cezalar uygulanmaktadır ama sonuç alınamıyor, çünkü ceza yan etkisi olan bir ilaçtır" dedi.

Konuşmasında sık sık kadının toplumdaki önemine vurgu yapan Sözüer, "Bir toplum tek bacak üstünde duramaz, tek gözüyle göremez" şeklinde konuştu.

Sözüer, düzenlenen festivalin, kadına yönelik şiddete tepki niteliğinde olduğunu söyledi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da hukukçu kimliğini hatırlatarak, "Hukukçular, suç adliye kapısına geldiğinde sürece dahil oluyor. Artık suç kapıya gelmeden öncesine de bakmaları gerek" dedi.

Bütün yasal düzenlemeler yapılsa da kadına yönelik şiddetin farklı yönleri olduğunu dile getiren Uysal, "zihinleri değiştirmek" olgusu üzerinde durdu.