26. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl da değişik ülkelerde üretilmiş kısa filmleri izleyicisi ile buluşturuyor.

Programa; Hollanda, İsveç, Arjantin, Polonya Başkonsoloslukları, Fransız, İtalyan, Alman ve İspanya Kültür Merkezleri destek veriyor. 

Program kapsamında, kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel filmlere yer veriliyor. Türkiye'den 237 adet olmak üzere, festivale toplam 976 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, Hollanda Eye Film Institute, Italya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de programda yer aldı.

Büyük bir çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş olan bu filmler 20-27 Kasım 2014 tarihleri arasında, ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

İstanbul'da farklı gün ve saatlerde iki kez, Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı sinema salonlarında türkçe alt yazılı olarak gösterilecek filmlerin seans bilgilerine  http://www.istanbulfilmfestival.com/  adresinden ulaşılabilir.

Festival dünyanın her yanından davet edilen çok sayıda yönetmen, yapımcı ve oyuncuyu ağırlamaya hazırlanıyor. Konuk sinemacılar, film gösterimleri sonrası, seyirci ile buluşarak filmleri, çalışmaları, ülke sinemaları konusunda seyircilere bilgi verecek.