ANKARA - Uçan Süpürge Kısa Film Yarışması'nda, Bilgi Diren Güneş'in yönettiği ''Eyvah! Babam Emekli Oldu'' filmi birinci oldu.

 

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nce yapılan açıklamaya göre, 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Kısa Film Yarışması'nda bu yıl, kısa filmcilere ''Size Baba Diyebilir miyim?'' sorusunu sordurarak, erk ve erkekliğin inşası üzerinden ''baba'' kavramı işlendi.

 

Gülden Treske, Meltem Ağduk, Tayfun Atay, Pelin Aytemiz ve Sevna Somuncuoğlu'ndan oluşan yarışma jürisi, 21 kısa film arasından üç filmi ödüle değer bulurken, iki film de festivalde gösterilmeye hak kazandı. Sinematografik açıdan başarılı bulunan Musa Ak'ın yönettiği ''İs'' filmi ile Reyhan Meral'in yönettiği ''Horoz'' filmi bu yılın festivalde gösterilmeye değer bulunan filmleri oldu.

 

Kuşak çatışmasını anlatan Perihan Türkdoğan'ın yönettiği ''Rıfat'' filmi yarışmanın üçüncüsü, köyün delisinden bir kahramana dönüşen babanın hikayesini anlatan Canan Doğramacı'nın yönettiği ''Ronahi'' filmi de ikincisi oldu. Otoritesini kaybetmenin eşiğindeyken, hayatına uyumlanma çırpınışlarını konu alan Bilgi Diren Güneş'in yönettiği ''Eyvah! Babam Emekli Oldu'' filmi ise birincilik ödülü almaya hak kazandı.

 

Dereceye giren yönetmenler, 17 Mayıs'taki kapanış töreninde ödüllerini alacak. Sinema tutkunları da festival programına alınan filmleri Alman Kültür Merkezi'nde izleyebilecek. (gazeteport)