TÜYAP 2015 sanat fuarında yer alan Karşı Sanat Galerisi standında Gökhan Aslan'ın Çığlık isimli performansına ‘çarşafa hakaret ediliyor’ gerekçesiyle sosyal medyadan baskın çağrısı yapıldı.

Dün gece  sosyal medyada "İstanbul'daki duyarlı müslümanlardan şu adrese gidip bu alçaklara hadlerini bildirmelerini istiyoruz" mesajlarıyla açık bir linç girişimi organize edildi.

Sanatçı Gökhan Aslan ise sanatatak.com'a yaptığı açıklamada, sosyal medyada yapılan çağrıların çalışmasının içeriğini saptırdığına dikkat çekerek Çığlık'ın başta kadınları köleleştiren IŞİD'i eleştirdiğini, çalışmasındaki çarşafın gerçekliği ortaya koymak için bir simge olduğunu belirtti.

Gökhan Aslan şöyle konuştu:

"Çığlık, Şengaldeki Ezidi Kürt kadınlarını zincire vuran IŞİD zihniyetini eleştirir. Hiçbir kadın köle değildir. Köle pazarlarında satılmamalıdır. Buna da sanat yoluyla karşı çıkmak istedim. Aynı zamanda Ankara'da yaşanan bombalı eylem sonucu yaşamını yitiren barışçı insanlarla ilgili yorumda var bu performansın içinde. İran'da her hafta sokaklarda asılan gençler de var. Bütün bunlara tepki çalışmasıdır Çığlık."

Performansın tekrarlanmayacağını söyleyen Aslan, endişeli olduğunu ifade ederek, “Bilinçsiz insanlar her şeyi yapabilirler. Çarpıtmalardan etkilenenler olabilir. Tedirginim. Olanlara anlam veremiyorum” dedi.