Seden Mestan / bantmag.com

 

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu beşinci yılında Türkiyeli ve Ermenistanlı sinemacıları bir kez daha birlikte film yapmaya davet ediyor.

Türkiyeli ve Ermenistanlı sinemacıların katılımına açık olan ve biri Nisan ayında İstanbul’da, biri de Temmuz ayında Erivan’da gerçekleştirilecek iki toplantıda, iki projenin 10000 USD ile ödüllendirileceği Sinema Destek Fonu iki ülkeden sinemacıları birlikte çalışmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Platform’un Sinema Destek Fonu ortak yapım gerçekleştirmek isteyen sinemacılara açık. Herhangi bir konu ya da tür sınırlanması olmayan Fon’un tek koşulu, filmlerin ortak yapım olması.

 

2007 yılından bu yana Erivan Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali ile İstanbul Anadolu Kültür inisiyatifiyle sürdürülen ve Ermenistanlı ve Türkiyeli sinemacıları bir araya getirmeyi amaçlayan çalışmalar, 2009 yılında Ermenistan Türkiye Sinema Platformu adı altında birleştirilmişti. 2010 yılından beri sinemacılara ortak üretim için destek veren Platform’un ilk beş filmi 2011 yılında, 30. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşmuş, ardından Türkiye’de ve dünyada pek çok yerde gösterilmişti.

 

2011 yılında destek olunan iki film, Lusin Dink’in yönettiği, Soner Alper’in yapımcılığını üstlendiği ve William Saroyan’ın 1963’te yaptığı Bitlis yolculuğundan esinlenen belgesel ‘Wonderful, Very Nice’ ile, Adrineh Gregorian’in yönettiği ve Vahe Ohanyan’in yapımcılığını üstlendiği Back to Gürün, Temmuz ayında Erivan Altın Kayısı Film Festivali’nde ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

 

Detaylı bilgi edinmek isteyenleri buraya alalım.