ALİ BARIŞ KURT - ANF

Oyuncuları Gezi Parkı direnişine destek verdiği için yayından kaldırılan Leyla ile Mecnun dizisinin oyuncularından Ahmet Mümtaz Taylan, bu tür baskıların fikir ve kararlarını etkilemeyeceğini belirterek, "Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. Münasip yerde, münasip şekilde" dedi.

Gezi Parkı direnişine destek verdiği için binlerce kişi gözaltına alınırken, yüzlerce kişi de tutuklandı. Yaralananların sayısı 10 bine yaklaşırken; daha vahimi, 6 kişinin yaşamını yitirmesiydi. Ancak bununla yetinilmedi ve direnişe destek veren, çeşitli meslek gruplarından kişiler işlerini kaybetti. Desteğini esirgemeyenler arasında sanatçılar da vardı. Bu sanatçılardan bazıları, hükümetin baskısı artmaya başladığında 'rol' değiştirirken; geri kalanlar risk almakta ısrarcıydı.

TRT'deki, yapımcılığını Eflatun Film'in üstlendiği 'Leyla ile Mecnun' dizisinin oyuncuları Gezi Direnişi için bir video klip hazırlayıp dolaşıma soktuktan kısa süre sonra işlerinden oldu. Kanal diziyi reytingleri gerekçe göstererek yayından kaldırdı. Ne dizi ekibi ne de izleyiciler gerekçeyi yerinde buldu.

TAYLAN: TRT'NİN DAHA YÜKSEK REYTİNGLİ İŞİ YOK

ANF'ye konuşan 'Leyla ile Mecnun' dizisinin oyuncularından Ahmet Mümtaz Taylan, TRT'nin kararını "bahane" olarak görüyor. "TRT'nin tutumu ortada. Herkes neyin ne olduğunu biliyor" diyen Taylan, "Dizinin reytingleri kurumun kendi beklentisine uymamış olabilir ama TRT'nin Leyla ile Mecnun'dan daha yüksek reytingli bir işi yok" hatırlatmasında bulundu.

Taylan, "Bizimkisi, TRT'nin en yüksek reytingi olan işlerinden biriydi. Ayrıca sosyal medyada ciddi ses bulan, ilgi gören bir çalışmaydı. Bu da reklamları olumlu anlamda etkiliyordu. Çünkü reklam sadece reytingle ilgili değil. Dolayısıyla kurumun 'reytingler düşük' demesi manalı değil" dedi.

'DOĞRU BİLDİĞİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Dizinin yayından kaldırılmasına dair aynı zamanda 'maliyeti yüksek' gerekçesinde bulunulduğuna dikkat çeken Taylan, ekledi: "Maliyetimizin yüksek olduğunu söylüyorlar, bu şirketin vereceği bir karar ama 3 senedir devam ediyordu... Eğer bu doğru olsaydı daha önce de konuşulurdu, ki hiç söz konusu olmadı. Çünkü maliyetimiz normalin bile altında. Hatta en az maliyeti olan bizim çalışmamız olabilir. Şimdi açıklamalar, gerekçeler buysa, yani nesnel değilse o zaman başka bir problem olduğunu anlayabiliyoruz."

Taylan, polemikten yana olmadıklarını ancak kararın Gezi Parkı direnişine destek vermeleriyle ilgili olduğunu vurguladı.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, bu tür baskıların fikir ve kararlarını etkilemeyeceğini belirterek, "Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. Münasip yerde, münasip şekilde" ifadelerini kullandı. 

'Politik meselelerde kendi arkadaşlarıyla da yan yana duramayan örnekler yaşadıklarını' söyleyen Taylan, "Bazen muhalefet gösterdiğimiz konularda, ara dayağı diye bir şey vardır, gençliğinde herkes yemiştir. Durumumuz buna benziyor. Nikahımız onla birlikte gibi. Ama hiçbir zaman memleketin sorunu olduğunda fikrimizi kendimize saklayacak olmadık. Konuyu uzatmak istemememizin nedeni var; bir tür magazine dönüştürülüyor. Biz yeni işler yapacağız" diye konuştu.