Vokalist, besteci ve söz yazarı Jehan Barbur‘un sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden ilettiği bir mesaj TRT’deki kılık kıyafet müdahalesini ortaya çıkardı. Yeşil Gazete’nin haberine göre, TRT tarafından bir programa davet edildiğini yazan Barbur, davetin arkasından gelirken giydiği kıyafete dikkat etmesi gerektiği belirtildiği için programa katılmaktan vazgeçtiğini aktardı.

 

Jehan Barbur’un ilgili twitter mesajı şöyleydi:“Trt kanallarından birine konuk çağrıldım lakin kıyafetime dikkat etmem uyarısı geldiğinden gitmekten vazgeçtim..kime hükmediyorsunuz acaba?”

 

Bunun üzerine NTV’den Yekta Kopan ‏da twitter üzerinden “Bunu söylediler mi gerçekten?” diye sordu. Jehan Barbur, “Söylediler.. Geçen ay çıkan backvokal yapan iki arkadaşın omzunu masa örtüsüyle örtüp yayına devam ettiler” diye yanıtladı.

 

Yektan Kopan bu yanıt üzerine şok geçirdi ve şöyle yazdı: “ama.. ama... masa örtüsü mü? yuh... ama.. Noluyo yaaa! Pess!”

 

Jehan Barbur’un yanıtı daha da vahimdi: “bildiğin kareli masa örtüsü...3 bayan omzuna; bir cumartesi ‘kültür sanat’ şeysinde”

 

JEHAN BARBUR (12 NİSAN 1980, BEYRUT)

Lübnan asıllı Türkiyeli vokalist, besteci ve söz yazarı. 2002'de profesyonel müzik hayatına başlamak için Ankara'dan İstanbul'a taşınan sanatçı, ilk olarak farklı gruplarda pop, caz türünden repertuvarlarla vokalist olarak yer aldı.

 

Deniz Güneş / Demokrat Haber İstanbul


Yazışmanın yukarıdan aşağıya sıralanmış hali: