Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplanan tiyatro sanatçıları İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda yapılan yönetim ve tüzük değişikliklerini bir kez daha protesto etti.

 

Bu kez yakalarına "Susmuyoruz" kokartı takan sanatçılar, 18. İstanbul Kültür Sanat Vakfı Tiyatro Festivali öncesi sessiz eylem yaptı.

 

Eylemde Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı" pankartı açıldı.

 

CHP Milletvekili Gürsel Tekin de tiyatroculara destek için eyleme katıldı.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Tiyatro sanatçılarına destek için gelen tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen ve yazar Mücap Ofluoğlu, yaptığı konuşma sırasında duygusal anlar yaşandı.

 

Ofluoğlu'nun yaptığı konuşmada hem kendisi hem de tiyatro sanatçıları gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Ofluoğlu, "Ne güzel ne ağlamaklı ne mutlu günler yaşadık burada. Muhsin Bey de vardı. Nur içinde yatsın. Muhsin Ertuğrul ve nicesini tanıdım, hayatlarını yazdım. Bunları yazdığım için mutluyum. Sizde bu mutluluğa sahip çıkın. Bırakmayın bu tiyatroyu. Bu tiyatroya verilen emeğe yazıktır. Ben buraya gözyaşı dökmeye gelmedim, sizi alkışlamaya geldim" şeklinde konuştu.

 

"TEK TİPLEŞTİRİLMEK İSTENİYORUZ"

Tiyatro sanatçısı Engin Alkan da, "Yönetim ve tüzük değişikliğinin, özelleştirme düşüncesinin ardında bizim koşullarımızı iyileştirmek değil, çok sesliliği yok etmek, tektipleştirmek, ötekileştirmek muhalefeti ve demokrasiyi susturmak vardır. Biz tiyatrocuları susturmak istiyorlar ama susmayacağız" dedi.

 

Konuşmadan sonra tiyatrocular Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdıkları mektubun yer aldığı defteri imzaladı. İçinde mektup bulunan defterin daha sonra Başbakan Erdoğan'a gönderileceği öğrenildi. (CNNTÜRK)