Devlet Tiyatroları’nın, Suudi Kralı’nın ölümü üzerine AKP tarafından ilan edilen “milli yas” nedeniyle oyunlara bir günlük ara verildiğini açıklaması büyük tepki çekti.

Tiyatro sanatçıları bir çağrı yayımlayarak 20.15’te Taksim AKM önünde olacaklarını duyurdu. Çağrı metninde; ‘Sanatına, sanatçına sahip çıkmak zamanı! Memleket tarihinde görülmemiş, bunca acı yaşanmışken perde kapanmamış, şimdi buna susarsak biteriz!’ denildi.

Çağrı metni şöyle:

Bu bir buluşma çağrısıdır.

Kurum tiyatrolarının oyun başlama saati, İstanbul Belediyeleri Şehir Tiyatroları’nda 20:30, Devlet Tiyatrolarında 20:00, ise bu akşam saat 20:15’te AKM’nin önünde tüm sanatçılar, sanata sahip çıkanlar, seyirciler ve artık bu saçmalıklara razı gelmeyenler olarak buluşmaya çağırıyorum. Lütfen kendi kelimelerinizle bu bilgiyi yayınız. 20:15 AKM sanatçı-seyirci buluşması!

Sanatına, sanatçına sahip çıkmak zamanı! Memleket tarihinde görülmemiş, bunca acı yaşanmışken perde kapanmamış, şimdi buna susarsak biteriz! Senin benim perdemin açık olabilmesi değil mesele! Mesele, ölenin kim olduğu, kimlerle fotoğraf çektirip neler yaptığı değil. Sosyal medyada bunları paylaşarak özü kaçırmayalım.

Mesele bugün ülke genelinde tüm kurum tiyatrolarında perdelerin kapanmış olmasıdır. Bu ayıptır!

Tüm örgütler, siyasi partiler, STK, dernek, dansçılar, oyuncular, operacılar, doktorlar, kostüm tasarımcıları, özel tiyatrolar, seslendirme sanatçıları, TV ve sinemacılar, ressamlar, mühendisler, menajerler, umudunu kaybedenler, korkanlar, sanatçılar, seyirciler, anneler, babalar, çocuklar ve tehlikenin farkında olan herkese çağrıdır. Lütfen bireysel çağrılarınızı yazarak paylaşın. Bu akşam 20:15 AKM ‘de randevumuz var! Bu çağrının sahibi bizleriz!

Artık Yeter!

İLK İMZACILAR:

Selen Korad Birkiye, Selen Öztürk, Can Atalay, Nur Can Kara, Beyti Engin, Melis Akyürek, Melisa İclal Gürmen, Özgür Erkekli, Zeynep Erkekli, Zeynep Kaçar, Özgür Barış, Nalan Gıdak, Doğan Zeynep Üstünsöz, Nilüfer Bıyıklı, Romina Özipekçi, Semih Çelenk, Hülya Karakaş, Yıldız Hülya Bilban, Eylem Yıldız, Erol Babaoğlu, Sevin Okyay

(Sendika.Org)