Oyuncu Tamer Karadağlı, AKP iktidarı ile sanatta özgürlük olmadığını belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’dan korkuyoruz. Ben de dahil hepimiz bu korkuları yaşıyoruz" dedi.

Sanatçı ve iş adamlarının Erdoğan’dan korkuğunu belirten Karadağlı,"Herkes ‘aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım’ derdinde. Kaç kişi tanıyorum yıllar önce farklı, şimdi farklı olan. Korkulan şey ekmeğinden olma korkusu; aman yanlış bir şey söylemiş olurum içeri alınırım."

Millet gazetesine konuşan Karadağlı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sanatçılar kendilerini rahatça ifade edebiliyorlar mı, korkmadan çekinmeden konuşabiliyorlar mı?

Elbette hayır. Her dönem hükümete yakın ünlü sanatçılar vardı. Ama son zamanlarda o daha da yoğun olarak gözlemlenmeye başladı.

Genel bir korku var herkesin üzerinde ‘Aman şimdi ters gitmeyelim iş bulamayız, kanallara baskı olur, rol bulamam, aç kalırım" diye korkuyor insanlar. Maalesef bu böyle bir dönem.  Bu sadece sanatçılar için değil, iş adamları için de böyle. Herkes kıyma yemiş kedi gibi.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan korkuyoruz. Ben de dahil hepimiz bu korkuları yaşıyoruz. Herkes ‘aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım’ derdinde. Kaç kişi tanıyorum yıllar önce farklı, şimdi farklı olan.

 Korkulan şey ekmeğinden olma korkusu; aman yanlış bir şey söylemiş olurum içeri alınırım.

GEZİ'DEN SONRA PROGRAMIM BİTTİ

Gezi olaylarına gittikten kısa bir süre sonra yarışma programım bitti. Ve nedense ikisi aynı döneme denk geldi. Sizce ben daha farklı ne düşünebilirim? Ben de açıkçası bu olayların hepsini onlara yordum ve buna inandım.

İşte bunlar bizi korkutuyor. Ayrıca korkuyoruz diye farklı da algılanıyoruz. "Niye korkuyorsunuz acaba, demek ki korkacak bir şeyiniz var" gibi etiketler yapıştırılıyor. Ama ne yazık ki öyle değil, Türkiye ’de bir korku silsilesi var.

Yılın belli zamanlarında Başbakanlık ya da Cumhurbaşkanlığı resepsiyonu yapılıyor. Ve birçok ünlü gidiyor. Oradan birisi çıkıyor ve "Sayın Cumhurbaşkanım ya da Başbakanım ben havalimanlarındaki CIP sorununun çözülmesini istiyorum" diyor. Sayın Erdoğan'ın karşısına bu insanlar çıkarsa ne olur ki?