Müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği, nadir konser vermesiyle tanınan efsanevi müzisyen Stevie Wonder, dün akşam Küçükçiftlik Park'ta, İstanbul'daki ilk konserini verdi. 

Stevie Wonder'ın, İKSV'nin ev sahipliğinde, "Garanti Caz Yeşili" 15. yıl etkinlikleri kapsamında verdiği konseri yaklaşık 9 bin müziksever izledi.

Müzikseverlerin Joy FM DJ'leriyle hazırlandıkları konseri kültür ve sanat camiasından pek çok isim de takip etti.

Sahneye 10 kişilik bir müzisyen ekibi ve aralarında kızı Aisha Morris'in de bulunduğu, 3 kişiden oluşan bir geri vokal grubuyla çıkan Stevie Wonder'a bazı şarkılarda 8 kişilik bir koro da eşlik etti.

Tam iki buçuk saat boyunca sahnede kalan Stevie Wonder'ın seslendirdiği, "Superstition", "I Just Called to Say I Love You", "Master Blaster", "Sir Duke", "For Once in My Life" ve "Isn't She Lovely?" gibi onlarca unutulmaz şarkısı seyircilerin büyük tezahüratıyla karşılandı.

Stevie Wonder, konserde hitlerinin yanı sıra sevdiği sanatçıların şarkılarını da yorumladı. İzleyiciler Stevie Wonder'ın, Michael Jackson'ın "The Way You Make Me Feel", Marvin Gaye'in "How Sweet It Is (To Be Loved By You)" ile John Lennon'un "Imagine" şarkılarına getirdiği yorumu hayranlıkla dinledi.

Yıllardır stüdyo albümü yayımlamayan Stevie Wonder'ın çok nadir konser vermesi, hayranları için konserlerinin değerini de arttırıyor. 2012 yılında Avustralya, Endonezya, Portekiz, ABD ve İngiltere olmak üzere toplam 5 konser veren Stevie Wonder, İstanbul'daki ilk konserine imza attı.

Özellikle 1970'lerde dönemin müziğine yön veren isimlerden, dünyaca ünlü Amerikalı besteci, şarkıcı, virtüöz ve yapımcı Stevie Wonder, onlu yaşlarının başında başladığı, yarım asırlık müzik kariyeri boyunca Music of My Mind, Talking Book, Innervisions ve Songs in the Key of Life gibi klasikleşmiş albümlerin ve İstanbul konserinde söylediği hitlerinin yanı sıra, "Pastime Paradise", "You're the Sunshine of My Life", "All in Love Is Fair", "Too High", "Visions", "Living for The City", "Golden Lady", "Part-Time Lover", "Another Star" gibi onlarca unutulmaz şarkıya da imza attı.

Piyano ve klavyenin yanı sıra armonika, davul ve perküsyon gibi enstrümanları da çalabilen Stevie Wonder, The Woman in Red filminde kullanılan "I Just Called To Say I Love You" şarkısıyla kazandığı Golden Globe ve Oscar ödüllerinin yanı sıra kariyeri boyunca ürettikleriyle "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de dahil olmak üzere 25 Grammy'nin de sahibi.

Stevie Wonder, cazdan popa güncel müziğin birçok farklı alanından sayısız müzisyene ilham kaynağı olmaya devam ediyor. (cnn Türk)