Tüm dünyanın merakla beklediği sinema endüstrisinin en önemli ve prestijli etkinliği olan Oscar Ödül Töreni (88. Akademi Ödülleri), ABD'nin Los Angeles eyaletindeki Dolby Tiyatrosu'nda Chris Rock'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

GAZETECİLER İKTİDARI HESAP VERMEYE ZORLUYOR’

Gecede ilk ödülü 'en iyi özgün senaryo' ile Spotlight filminin senaryosuyla Josh Singer ve Tom McCarthy kazandı. Yönetmen Tom McCharty ödülü alırken, "Gazeteciler iktidarı hesap verebilir olmaya zorluyor. Bu filmi, iktidardan hesap soran ve sormaya devam eden gazeteciler için yaptık" diye konuştu.

Tom McCarthy'nin hem senaryosunu Josh Singer ile birlikte yazdığı hem de yönettiği film, ABD'deki en eski sürekli olarak kullanılan araştırmacı gazete birimi The Boston Globe'un "Spotlight" takımını konu ediniyor.

Spotlight ekibinin gerçek hikayesinden uyarlanan filmde Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d'Arcy James, Liev Schreiber, ve Billy Crudup gibi yıldızlar rol alıyor.

Spotlight Yarışma Dışı olarak 72. Venedik Uluslararası Film Festivalinde gösterildi. Ayrıca Telluride Film Festivali'nde ve Özel Gösterimle 2015 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde de yer aldı. 88. Akademi Ödülleri'nde 6 dalda aday gösterilen film, en iyi film, en iyi özgün senaryo ödüllerine layık görüldü.