Nouvelles d`Armenie dergisine göre, Amerikalı ünlü sinema yönetmeni, yapımcısı ve senarist Steven Spielberg ve Schindler’in Listesi filminin yazarlarından Steven Zaillan, Ermeni soykırımını anlatan bir film yapmak üzere Ermeni Ulusal Sinema Merkezi’yle görüşüyorlar.

Steven Spielberg ve Zaillan, Yahudi Soykırımı’nı anlatan Schindlerin Listesi filminde de işbirliği yapmıştı. Spielberg daha önce de Münih adlı filmin yapım ve yönetmenliğini üstlenmişti.

Filmin, “Ermeni soykırımı”nın 100. yıldönümü olarak görülen 2015’e kadar hazır olacağı öngörülüyor. Osmanlı yetkililerinin İstanbul’da 250 Ermeni aydın ve cemaat liderini tutukladıkları tarih olan 24 Nisan 1915 günü geleneksel olarak Ermeni soykırımının başlangıç tarihi olarak kabul edilmekte.

Ermeni katliamı da olarak adlandırılan Ermeni soykırımı, Ermeniler tarafından “Medz Yeghern-Büyük Felaket” olarak tanımlanmakta.

Şimdiye kadar yirmi ülke söz konusu dönemde meydana gelen olayları resmi olarak soykırım olarak tanıdı. Çoğu tarihçi de bu düşünceyi kabul etmekte. Erivan’daki Armenfilm ve Ulusal Sinema Merkezi direktörü Gevorg Gevorgyan, “Ermeni soykırımının 100. yılına kadar, Mayrik ya da Ararat’dan daha etkili olacak bir filmi dünyaya göstermeliyiz”, diye konuştu.

Kaynak: www.huliq.com