Ermenilerin 1915'teki soykırım sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları Irak, Lübnan, İsrail, Filistin, İran ve Ürdün’ün yanı sıra Türkiye ve Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izinin sürüldüğü “Gayan”* sergisi, 21 Eylül Çarşamba günü DEPO İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlayacak.

NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık’ın işlerinden oluşan sergi, geçmişle bugünün iç içeliğine ve Ermenilerin 1915’e dair hafızasına odaklanıyor.

“Gayan”, Arık’ın 2014 ve 2016 arasında Tahran, İsfahan, Zaho, Duhok, Beyrut, Cubeyl, Antilyas, Ancar, Amman, Kudüs, Beytüllahim, El İzariya, Erivan, Aştarak, Antakya ve İstanbul’daki Ermeni mahalleleri ve köylerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

Sanatçının Aras Yayıncılık tarafından basılan aynı isimli kitabının tanıtımı da sergi açılışında yapılacak.

16 EKİM’E KADAR ZİYARETE AÇIK

21 Eylül’de açılışını yapacak olan, küratörlüğünü Firdevs Kayhan ve Mahmut Koyuncu’nun yaptığı “Gayan” sergisi, 16 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

* 1915 sonrasında hayatta kalabilen Ermenilerin toplandığı ve başta çadırlarda, daha sonra ise çoğunlukla teneke damlı kulübelerde yaşadıkları, zaman içinde fakir mahallelerine dönüşmüş olan kamplara “gayan” deniyor. Gayan, bu bakımdan Ermenilerin belleğinde hem 1915’i ve yaşanan büyük kayıpları, hem de hayatta kalabilme çabası ve iradesini ifade ediyor.

Sergiye ilişkin ayrıntılı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.