Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi üyesi çocukların resimlerinden oluşan 'Çocuklar Gülümsesin' konulu sergi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde açıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Hukuk Fakültesi Sosyal Etkinlik Topluluğu’nun (AHSET) işbirliğiyle gerçekleştirilen serginin açılışı, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, AHSET Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Asiler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

13 çocuğun kara kalem, pastel, sulu boya, yağlı boya ve guaj çalışmasından oluşan 74 eserinin yer aldığı sergi, 23 Kasım Cuma gününe kadar Başkentlilerin ziyaretine açık kalacak.

Sergide eserleri bulunan Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinden bazıları, girdikleri sınavı kazanarak şu anda Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim görüyor.

Merkezin yetenekli öğrencilerinin en büyük hedefi ise önümüzdeki yıllarda resim sanatı ile ilgili eğitim almak. Sergiden tablo satışlarıyla elde edilecek gelir ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin kışlık giysilerinin temininde kullanılacak.