Roboski’de ve Haziran Direnişi’nde çocuklarını kaybeden aileler, Gezi Şehitleri Aileleri Dayanışma Konseri için geldikleri Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergilenen 12 Eylül Utanç Müzesi’ni ziyaret etti. Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan’ın ve Roboski’de katledilenlerin fotoğraf ve özel eşyalarının bulunduğu bölme geçen aileler gözyaşlarını tutamadı ve ağıtlar yaktı.

Ankara'da binlerin katılımı ile "Dayanışma direnenlerin inceliğidir" sloganıyla "Gezi şehitleri aileleri ile dayanışma konseri" düzenlendi.

Etkinliğe, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Roboskili aileler, Ethem Sarısülük'ün ailesi, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi, Madımak katliamında yakınlarını kaybedenler ile binlerce yurttaş katıldı. Etkinlik, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından aileler kısa konuşmalar yaptı.

Ailelerin ardından konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaşamını yitirenlerin hesabının sorulacağını belirterek, "Bunun için söz veriyoruz. Bu ülkede 'hayata dönüş' diye çocuklarımızı hayattan kopardılar. Bu zulümleri yapanlar bugün çocuklarından utanıyor. O dönemde medya alçakça yayınlar yapıyordu. Türkiye halklarına sesleniyorum; Yan yana duralım. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabiliriz" dedi.

Önder'in ardından konuşan Anti-kapitalist Müslümanlar'dan İhsan Eliaçık ise, Gezi direnişçilerinin selamlarını getirdiklerini vurgulayarak, yaşamını yitirenleri andı. Eliaçık, "Binlerce insan yaralandı veya gözaltına alındı. Roboski'de 34 insanımızı katlettiler. Bunu da unutmadık" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından uçağı kaçırdıkları için etkinliğe gelemeyen Lice’de asker tarafından vurularak öldürülen Medeni Yıldırım’ın ailesinin gönderdiği mesaj okundu. Hatay’da katledilen Ahmet Atakan’ın ağabeyi ise salondakilere mesajını telefonla ulaştırdı.

Tolga ÇANDAR’la başlayan müzik, Sevinç ERTALAY, Tolga SAĞ, Grup Munzur, Yasemin GÖKSU, Tayfun TALİPOĞLU, Mehmet CELAL, Tural ASLAN, Pınar AYDINLAR, İlkay AKKAYA ile sürdü ve devamında sahneye Bandista Grubu geldi. Konser Bandista’nın söylediği müzik parçalarıyla son buldu.

Konserde sık sık 23 Eylül Pazartesi 9.00′da başlayacak olan Ethem Sarısülük Davası’na da çağrı yapıldı.

Gezi Şehitleri Aileleri Dayanışma Konseri’nden sağlanacak gelir, Taksim Gezi Parkı Direnişi sürecinde yaşamını yitirenlerin mezarlarının yapılmasına harcanacak. (BirGün, Sendika.org)