Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çekilen ‘Sevdaluk’ dizisine sosyal medyada övgüler yağmaya başladı. İlk bölümde HES projeleri ile bölgeye gelenlere karşı mücadelenin sinyali verildi.

BKM Film yapımı dizinin ilk bölümünü, Karadeniz dizileri ile izleyicinin gönlünde ayrı bir yeri olan Yusuf Kurçenli’ye ithaf edildi.

Sosyal medyada en çok Erdal Özyağcılar ve Demet Akbağ’ın oyunculuklarının yanı sıra diziden ekrana yansıyan doğa güzellikleri, oyuncuların şivelerinin başarısı ve tüm oyuncu kadrosunun başarısı konuşuldu.

izi sektörünün adeta paylaşılamayan oyuncusu Cengiz Bozkurt, muhtar karakteriyle iyi ki bu kadroya dahil olmuş övgüleri alırken, bu proje için Türkiye’ye gelen Yasemin Sanino da büyük beğeni topladı. İbrahim Kendirci, İngiltere’den gelen sürpriz karakter olarak ve seslendirdiği şarkıyla ilk bölümünün en çok konuşulan isimleri arasında yerini aldı.

TRİLYONLUK BÜTÇELİ DİZİ İÇİN 6 AY ÖN HAZIRLIK YAPILDI

Ön hazırlıkları 6 ay önce başlayan dizi için 1,5 trilyon bütçe harcandı. Tamamı gerçek mekanlarda çekilen dizi için sadece prodüksiyon ekibi değil tüm oyuncular aylar önce Çamlıhemşin’e yerleştiler. Oyuncular hem ders alarak yöre şivesine çalıştılar hem de bölge halkıyla iletişim kurarak pratik yaptılar.

Dizinin genel yönetmeni Yüksel Aksu ve yönetmenler Tankut Kılınç ile Deniz Y. Şayir de tüm ekip ile birlikte birkaç aydır Çamlıhemşin’de yaşadı. Dizinin senaryosu Yıldız Bilgin Beyazıt, Fikret Bekler, Gülay Batur, Hande Alp, Gürhan Özçiftçi ve Yüksel Aksu imzasını taşıyor.

GENÇLİK AŞKI

Sevdaluk, birbirlerine kavuşamamış gençlik aşkı Ali İhsan ile Adalet’in çevresinde geçiyor. Her karakterin ayrı bir hikayesi bulunan dizinin ilk bölümünde HES projeleri ile bölgeye gelen yabancı şirketlerin planları gelecek bölümlerin ipuçlarını da verdi.

Show Tv’de her Çarşamba saat 20:00’de ekrana gelecek olan dizi, 16 Aralık Pazartesi akşamı 20:00’de ilk bölümünün tekrarı ile yeniden seyirciyle buluşacak. (Habertürk)