Dün NTV’de “Banu Güven ile Artı” programına konuk olan Tars, zaman zaman tansiyonu yükselen programda diziye ateş püskürdü. Banu Güven’in “Şehzadelerin öldürülmesine ne diyorsunuz?” sorusu karşısında çok sinirlenen ve ters cevaplar veren Tars, “Size bir şey anlatmaya çalışıyorum, beni dinlemiyorsunuz. Enteresan sorular soruyorsunuz ve beni şaşırtıyorsunuz?” diyerek çıkıştı. Tars, şöyle konuştu: “Tarihçi değilim ama bir padişahın böyle davranmayacağını biliyorum. Kanuni gibi önemli bir sultan bu şekilde ekrana gelmemeliydi. Hayatta bazı şeyler biraz bilgi ve mahremiyetle yürütülmeli. Tarih üzerinden fantezi yapmak son derece yanlıştır, yapamazsınız.” Kendisini köklerine yakın hissettiği için Mersin’de yaşadığını belirten Tars, “Harem ekoldü. Kadınlara orada saygılı olmayı öğretirlerdi. Türkiye’de tarih hep kapalı bir kutu gibi kalmış, bu konuda eksikliğimiz çok. Biz de yanlış bir tarih öğretilmeye çalışılıyor” dedi.

 Banu Güven, şehzade ile ilişkilerinin böyle yaşandığına ilişkin sözlerine ise Osmanoğlu, “ O da doğru değil, Benim babam, babaanmem Ayşe Sultan ile birlikte oturmak istediğinde dahi böyle bir laubalilik yoktu. “ dedi.

Banu Güven, bunu bir tarih kitabında okuduğunda veya bir film veya belgeselde görüldüğünde farklı değerlendirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Osmanoğlu Tars “ O zaman başka şahıslar kullanılsaydı. Osmanoğlu’nun adı kullanılmasaydı Hayali bir fantezi yapılsaydı” dedi. Banu Güven, “Aile içinde herkes sizin gibi mi düşünüyor” sözü üzerine Osmanloğu Tars “Aklı başında bütün aile böyle düşünür” dedi. Banu Güven, ailenin bir başka ferdi olan Roksan hanımın diziyi onayladığı şeklindeki sözlerine ise Osmanoğlu Tars “ Hayır yine yanılıyorsunuz. O da benim gibi düşünüyor. Onu da ekranlara emrivaki bir şekilde getirdiniz. Can Dündar’ın karşısına öyle çıkardınız. “ dedi. Osmanoğlu Tars, Roksan’a “Dizinin fragmanı gösterildi ve Roksan, diziyi görmeden bir şey söyleyemem dediğini anlattı. Orsanoğlu Tars, Roksan’ın kanala başka bir konu için çağrıldığını ve programda başka sorular yöneltildiğini söyledi.

Banu Güven, Sultan Süleyman’ın 16. Yüzyılda yaşadığını ve harem hayatını bir kurgu içinde televizyonlara taşındığını dile getirirken Osmanoğlu Tars, “Bizim insanımız henüz böyle bir kurguya hazır değil. İnsanlar olayların böyle olduğuna inanıyor.” dedi. Banu Güven, ‘İnsanların neye hazır olup olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz Böyle olmadığına inanalar da var ” sözü üzerine Osmanoğlu Tars “Maalesef bunun böyle olduğuna inanan insanlar var. Bu konulara özel dikkat isteyen konular var. Daha önce Hürrem Sultan’ı da yapmak istediler ve başarısız oldular.

Banu Güven, programın sonuna geldiğini söyledi ancak cevap alamadığı konular olduğunu belirterek “ Osmanlı padişahları çok eşli olması bir gerçek mi değil mi” dedi. Osmanoğlu Tars, “Onların çok eşli olduğunu herkes biliyordu. O dönemin şartlarını bugün ile mukayese edemezsiniz. Çok eşli olması beni rahatsız etmiyor. Çünkü artık böyle değil” dedi.

Milliyet