Sayat Nova Korosu 100 yıl önceki Ermeni kültürünü anacak

Serdar Korucu'nun CNN Türk'te yer alan haberine göre Türkiye Ermeni toplumundan doğan Sayat Nova Korosu, dinleyicilerine 100 yıl önceki Ermeni kültürünü konu alan eserler sunacak.

"Grung" yani "Turna" başlıklı konser, 22 Mayıs Cuma günü saat 21.00'de Şişli Kent Kültür Merkezi'nde.

Adını 18. yüzyılın en önemli Ermeni halk ozanı Sayat Nova'dan alan koro çalışmalarına 24 Nisan 1972 tarihinde Boyacıköy Surp Yerits Mangants Ermeni Kilisesi çatısı altında başladı.



Kilise korosu olmasının yanı sıra Ermeni halk müziğini araştırıp yorumlamaya yönelik çalışmalar da yapan Sayat Nova Korosu'nun son konserinin başlığı "Grung" yani "Turna".

Konusu ise 100 yıl önceki Ermeniler.

2004 yılından beri Sayat Nova Çocuk Korosu bünyesinden yetişen Melikcan Zaman şefliğinde çalışmalarını sürdüren koro, Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Anadolu kentlerini tasvir eden, şehirlerdeki gündelik hayatı anlatan şarkılar ve farklı yazarların eserlerinden okumalar gerçekleştirecek.

Süphan Dağı'ndan Musa Dağı'na, İstanbul'dan Bingöl'e ve hatta Erivan'a uzanan bir hikâyenin şarkılarla anlatılacağı konserde Hagop Mıntzuri, Zabel Yesayan, Krikor Zohrab, Hayganuş Mark gibi Ermeni yazarların eserlerinden bölümler okunacak.