20. Saraybosna Film Festivali'nde 'Saraybosna'nın Kalbi' ödülünü, Türk filmi 'Annemin Şarkısı' kazandı.

Festivalin en iyi erkek oyuncusu, filmin başrol oyuncularından Feyyaz Duman seçildi.

60 farklı ülkeden 247 filmi binlerce sinemaseverle buluşturan 20. Saraybosna Film Festivali düzenlenen törenle sona erdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan festival kapsamında kısa film, belgesel ve uzun metrajlı film kategorilerinde ''Saraybosna'nın Kalbi'' ödülleri dağıtıldı.

Uzun metrajlı film kategorisinde "Saraybosna'nın Kalbi" ödülünü, yönetmenliğini Erol Mintaş'ın yaptığı ve bu yılki festivalde en iyi film seçilen "Annemin şarkısı" filmi kazandı.

Festival kapsamında, ''Saraybosna'nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'' "Annemin şarkısı" filminde Feyyaz Duman'a verilirken, ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'' ise ''Brides'' filminde rol alan Mari Kitia'ya verildi.

Belgesel film dalında ''Saraybosna'nın Kalbi'' ödülü yönetmenliğini Tiha K. Gudac'ın yaptığı "Naked Island" filmi aldı. Belgesel film dalında ''Jüri Özel'' ödülü ise Estzer Hajdu'nun yönettiği ''Judgement in Hungary'' isimli filme verildi.

Kısa film dalında ''Saraybosna'nın Kalbi'' ödülü, yönetmenliğini Una Gunyak'ın yaptığı "The Chicken" isimli filme verildi.

20. Saraybosna Film Festivali kapsamında ''Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü'' için, Bosna Hersekli Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç layık görüldü.

Festivalde, Türkiye'den, Erol Mintaş'ın yönettiği ''Annemin Şarkısı'' ve Kutluğ Ataman'ın ''Kuzu'' filmleri ''En İyi Film'' dalında, Nuri Bilge Ceylan'ın ''Kış Uykusu'' filmi ise ''Focus'' dalında gösterildi. Saraybosna Film Festivali'ne bu güne kadar Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman, Saadet Işıl Aksoy, Semih Kaplanoğlu, Engin Günaydın, Nuri Bilge Ceylan ve Wim Wanders'ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı katılmıştı.

Her yıl çok sayıda ünlü simayı konuk eden Saraybosna Film Festivali'nin bu yılki en ünlü konuğu '"Paramparça Aşklar ve Köpekler" filminde rol almış Meksikalı ünlü oyuncu Gael Garcia Bernal oldu.