Sanatçı Ferhat Tunç, "Terör Örgütü Propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yarın (20 Haziran) saat 14.00 de Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında İfade verecek.

Daha önce "Cumhurbaşkanına Hakaret" iddialı dosya kapsamında ifadesi alınan sanatçı, bu kez "Terör Örgütü Propagandası" yaptığı iddiasını da oluşturan ve son bir yılı kapsayan Twitleri nedeniyle de ifade verecek.

Düşüncelerini paylaşmaktan ötürü soruşturmaya tabi tutulmayı büyük bir talihsizlik olarak karşıladığını belirten sanatçı "'Terör Örgütü Propagandası' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' gibi bir suçlamayı asla kabul etmiyorum. Ülkenin nasıl yönetildiği ortada. 12 Eylül darbesinin güncellenmiş haliyle karşı karşıyayız. Bu soruşturmalar korku ve gözdağı verme amaçlıdır. Diğer bir  yönüyle de düşünce ve ifade özgürlüğüne duyulan tahammülsüzlüğün göstergesidir" dedi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre 100'ün üzerinde olduğu belirttiği söz konusu Twitlerle ilgili yarın Savcılıkta ifade verecek olan sanatçı "Bu ülkede onurlu ve insanca bir yaşam için düşünmeye, yazmaya ve şarkı söylemeye ve de sokakta olmaya devam edeceğim" diyerek herkesi yaşananlara karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.