Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Eski CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın TRT'de yayınlanacak olan programı yasaklandı.

TRT'nin yasağını kişisel Twitter hesabından duyuran Akkiraz şu ifadeleri kullandı:

"TRT için çektiğimiz proğram #Hayır kampanyası yaptığım için yasaklanmış. Trt bana yasak koyamaz. Trt halkın olana kadar TRT'yi boykot ediyorum"

"Ve @trt bana yasak getirmiş duyduğumdan beri gülüyorum. #Hayır kampanyası yaptığımdan getirmiş trt yasağı. O zaman; sana da #Hayır @trt"

Müzisyen Burhan Şeşen‏ de Twitter hesabından gelişmeye tepki gösterince aralarında şu diyalog gelişti:

-Sn Akkiraz TRT bizim ödediğimiz vergilerle ayakta kalıyor. Evet kampanyasına katılan sanatçılara da aynı yasağı uyguluyorlar mı?

-Sevgili Burhan güce taparak tavır belirlemek fırıldakların işidir. Evet ya da hayır diyen herkese ekranını açmak zorunda. Açana kadar boykot

-Çok haklısınız. Bir müzisyen olarak bu haklı tepkinizin sonuna kadar yanındayım. Bu günler de geçecek. Kimsenin kuşkusu olmasın...

BİR TEPKİ DE ÇAĞAN IRMAK’TAN

Bu arada Babam ve Oğlum, Dedemin İnsanları, Nadide Hayat, Unutursam Fısılda, Tamam mıyız? gibi birçok başarılı filme imza atan ünlü yönetmen Çağan Irmak da twitter hesabından yarışma programlarında adının sorulmasını istemeyen TRT’ye şöyle tepki gösterdi: “Trt yarışma programlarında da benim adımın soru olarak sorulmasını istemiyormuş çok da fifi”

DEMOKRAT HABER