RTÜK, Behzat Ç. dizisiyle ilgili yapılan şikâyetleri incelemeye aldı ve dizinin yayın saati de göz önüne alınarak ağır bir ceza kesildi.

 

RTÜK, Behzat Ç. dizisiyle ilgili yapılan şikâyetleri incelemeye aldı. Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre inceleme sırasında; "Rol model olan Behzat Ç. ile cinayet büro elemanları, Savcı Esra, Behzat'ın ağabeyi ve başka karakterlerin de hemen her yaşam kesitinde, barda, meyhanede, evde, apartmanda, sokakta, üzüntülüyken, sevinçliyken, hatta bazen görevleri sırasında bile alkol aldıkları ve küfürlü konuştukları" belirlendi.

 

RTÜK, senaryoya katkı sağlamayacak bu görüntülerin, kanıksanacağını iddia etti.

 

'ÇOCUKLARI ÖZENDİRİYOR'

Çocukların dizi kahramanlarını model olarak benimsemelerine vurgu yapılan değerlendirmede; "her fırsatta alkol alan, küfürlü konuşan Behzat kişiliğiyle, alkol kullanımı ve argo konuşmanın neredeyse özdeşleşmiş gösterilmesinin, küçük yaştaki izleyicileri özendireceği" tespiti yapıldı. Bunun yanı sıra oyuncuların yoğun olarak alkol almasının, küfürlü konuşmasının "tüm emniyet mensuplarının yoğun biçimde alkol kullandıkları, küfürlü konuştukları izlenimine yol açabileceği" uyarısı yapıldı. Diziyi yayınlayan kanal için uyarıda bulunan RTÜK, çocukları olumsuz etkileyebilecek saatte dizinin yayınlanması nedeniyle 273.710 TL para cezası verdi.