İtalya'nın Venedik kentinde 31 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalin programı bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; festivalde Türkiye'den Reha Erdem'in "Koca Dünya" filmi "Ufuklar" kategorisinde yarışacak. Ufuklar kategorisinde, "yeni estetik ve ifade biçimi eğilimlerini temsil eden uluslararası filmler" yer alıyor.

ALTIN ASLAN

Altın Aslan ödüllü ana yarışmada ise Tom Ford'un "Nocturnal Animals", Emir Kusturica'nın "On the Milky Road", François Ozon'ın "Frantz", Wim Wenders'ın "Les Beaux Jours D'Aranjuez", Damien Chazelle'in "La La Land" ve Terrence Malick'in "Voyage of Time" isimli filmlerinin de aralarında yer aldığı 19 film yarışacak.

JÜRİ

Ana yarışma jürisinin başkanlığını İngiliz yönetmen Sam Mendes yapacak. Jüride ayrıca ABD'li yazar, yönetmen ve şarkıcı Laurie Anderson; İngiliz aktris Gemma Arterton; İtalyan senarist, yazar Giancarlo De Cataldo; Alman aktris Nina Hoss; Catherine Deneuve ve Marcello Mastroianni'nin kızı aktris Chiara Mastroianni, ABD'li yönetmen Joshua Oppenheimer, Venezuelalı yönetmen Lorenzo Vigas ve Çinli aktris, yönetmen Zhao Wei yer alacak.

Yaşam boyu başarı ödülü olan "Kariyer Altın Aslanı", Fransız aktör Jean-Paul Belmondo ile Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski'ye verilecek.

Her ikisi de bu ay başında hayatlarını kaybeden İranlı yönetmen Abbas Kiarostami ve ABD'li yönetmen Michael Cimino için de özel bir program düzenlenecek.

"GÖÇMEN FİLMLERİ" JÜRİSİ BAŞKANI FERZAN ÖZPETEK

Venedik Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "MigrArti" bölümünün jüri başkanlığını ise Ferzan Özpetek yapacak. Bu seçkide, İtalya'da yaşayan yabancı kökenli yönetmenlere ait 16 film yarışacak.

"Göçmen" ve "sanat" kelimelerinin birleşiminden oluşan MigrArti projesi geçen yılın sonunda İtalyan Kültür Bakanlığı'nca oluşturulmuş ve projenin amacı "Ülkemizin sosyal dokusunun ayrılmaz bir parçası haline gelmiş göçmen halkların karşı karşıya olduğu gerçekleri tanıtmak" olarak açıklanmıştı.