Ortaçağ Ermeni yazı sanatında kullanılan 'Tırçnakir' (Kuş-yazı) harfleri Aras Yayıncılık'ın yeni yıla özel olarak hazırladığı defter serisine taşındı. Defterlerin her biri farklı temalarla hazırlandı.

 
Ermeni yazı ustalarının Ortaçağ'da el yazmalarında kullandıkları Tırçnakir yani "Kuş-yazı" denilen teknik, Aras Yayıncılık'ın yeni yıl için ürettiği defter serisini süslüyor.
 
Hayvan, insan ve çeşitli doğa figürleriyle Ermeni alfabesinin harflerini birleştiren ve müzelerin koleksiyonlarında yer alan sanatçıların eserleri bugüne taşınıyor.
 
Ortaçağ yazma sanatının özel bir dalı olan ve görenleri hayran bırakan bir görsel gelenek yaratan Tırçnakir tekniğinin yer aldığı defterler, günümüz dünyasında en çok özlemini çektiğimiz ve yeni yıl dileklerimiz arasında yer alan barış, adalet ve özgürlük temalarına sahip. Hem de çok dilli bir kapak tasarımı ile.
 
Defterler hem Türkiye'nin, hem de dünyanın bazı dillerini bir araya getiriyor. Ermenice, Türkçe, İngilizce, Almanca, Yunanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Kürtçe, Rusça, Arapça, İbranice ve Süryanice...
 
Kapak tasarımlarını Hulusi Nusih Tütüncü'nün yaptığı defterler çevre dostu geri dönüştürülmüş kâğıda basılmış. Kapağındaki gibi içerisinde de Tırçnakir örnekleri yer alan , "terzi dikişi" ile ciltlenen defterler iki ayrı boyutta, A5 ve A6 ebatlarında satışa sunuluyor.
 
Aras Yayıncılık, defter serisini her yıl farklı bir fikir veya tema etrafında devam ettirecek.

(Kaynak: CNN Türk)