İstanbul LGBTİ Onur Haftası bu sene 22. yılını kutluyor. Çeşitli konularda panellerin, film gösterimlerinin, söyleşilerin yapıldığı haftada; LGBTİ hareketinin geçen 22 yılda hareket olarak nasıl bir yol kat ettiğine, 'nereden nereye' geldiğine dair tartışma alanı yaratmak amacıyla "Neredeen Nereye" başlıklı bir de sergi düzenleniyor.

LGBTİ konularında eser üretmiş olan 15 sanatçıyı biraraya getiren "nerdeen nereye" sergisi Hayaka Artı ve maumau galerilerinde yer alıyor.

SERGİNİN KONUSU 'TEMAS'

Sergi komisyonundan Metin Akdemir sergiye ilişkin olarak, "Amacımız geçmişten günümüze Türkiye'deki LGBTİ hareketinin nereden nereye geldiğini göstermek ve geçmişimize bakmaktı -ki iyi bir gelecek hazırlayabilelim. Niyetimiz kabaca bir retrospektifti. Her iş aslında kendi adına bir şey söylüyor. Yan yana geldiklerinde de aslında birbirleriyle 'temas' ediyor. Onur Haftası'nın bu seneki teması 'temas'. Birbiriyle yan yana gelme imkanı pek de olmayan sanatçıları yan yana getirerek, aynı salonda bir araya getirmeye çalıştık. Umarım başarmışızdır" diyor.

Metin Akdemir bir de çağrıda bulunuyor: "Herkesi, hem sergimize katılmaya hem de 29 Haziran saat 17.00'da İstiklal Caddesi'nde 100 bin kişiyle düzenlemeyi hayal ettiğimiz Onur Yürüyüşü'ne destek vermeye bekliyoruz".

29 Haziran'a kadar devam edecek sergi, Çukurcuma Caddesi 19A Tophane adresindeki Hayaka Artı ve Beyoğlu Ağa Hamamı Sokak'ta yer alan maumau galerilerinde ziyaretçilerini bekliyor. (Bianet)