Komedyen Cem Yılmaz, eski Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Yılmaz, Cebiroğlu hakkında medyada yer alan bir haberle ilgili tweet attığı için hakkında dava açılmıştı. 

Komedyen Cem Yılmaz, eski Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis talebiyle açılan davada beraat etti.
Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ suçlamasıyla dava açılan Cem Yılmaz ile Selim Cebiroğlu duruşmaya katılmadı. Cebiroğlu’nun avukatı Ali Ulvi Çağıran, duruşmada, Cem Yılmaz’ın cezalandırılması talebini yineledi.

Yılmaz’ın avukatı Çetin Yüksel ise müvekkilinin beraatini talep etti. Cem Yılmaz’ın kamuoyuna mal olmuş bir isim olduğunu belirten Yüksel, şunları söyledi:
“Kamuoyunda yer almış bir haberle ilgili görüşlerini paylaşmıştır. Bunları tweet atarak dile getirmiştir. Herhangi bir televizyon programı ve radyo aracılığıyla paylaşımı yoktur. Yazmış olduğu tweette bir hakaret beyanı yoktur.”


‘ELEŞTİRİ VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ’

Mahkeme de, Cem Yılmaz’ın eleştiri ve düşünce açıklaması şeklindeki beyanların ötesinde hakaret kastının bulunmaması nedeniyle gerekçesiyle beraatine karar verdi.