Sarmaşık' filmindeki performansıyla Antalya Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan ve teşekkür konuşması A Haber tarafından sansürlenen Nadir Sarıbacak, "Talebelerle de arkadaşla da konuş konuş, konuşurken hep vardığımız sonuç, kendimize dönelim, ne kendimize ne kimseye zulmetmeyelim, zulme sessiz kalmayalım ve işimizi çok iyi yapalım. Bunun güzel sonuç vereceğine inanıyorum. Artık gerisi beni aşıyor" ifadelerini kullandı.

Radikal'den Uğur Vardan'a konuşan Sarıbacak 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldığı Sarmaşık filmi hakkında ise şunları söyledi: "Sarmaşık’ın senaryosunu okuduğumda da, seyrederken de bana gelen şuydu: İnsanları rahat bırakın kardeşim, damarlarına basmayın, onların alanlarını ihlal etmeyin, varsa imkânınız, gücünüz onların hukukunu koruyun çünkü korunmazsa hukukları işte o zaman çok içgüdüsel bir yerden hareket edip sizin başınızı yerler. Hani Anadolu'da var ya öyle bir söz 'kendi başını ye inşallah'. Tam da bu işte, senin başını yerler."

Ödüllü oyuncu "Hâlâ kardeşliği başarma, kutuplaşmayı bitirme şansımız var mı?" sorusuna ise şu ifadelerle yanıt verdi:"Abi var tabii. Olmaz mı tabii ki var. Memleketim o günleri görecektir. Bunun küçük örneklerini gördüm bu memlekette. Sadece o güzel günler gelene kadar bizler karakterimizin gereğini yerine getireceğiz. Çünkü herkes karakterinin gereğini yerine getirir."

Ödül öncesi psikolojin nasıldı? Hoş daha önce bu türden duyguları, en azından yine ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında ödül aldığın 'Adana Altın Koza'da yaşamıştın ama...

Heyecanlıydım abi. ‘Sarmaşık’ı seyredenlerin tepkisi çok iyiydi festivalde. O sebeple alamasam da kafam rahattı. Ama yine de “Acaba verecekler mi?” diye heyecanlanıyorsun.

SARIBACAK, SANSÜRLENEN ÖDÜL KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ?

“Memleketle ilgili dertlerim var. Bu filmden de hareketle çok güzel arkadaşlarım var benim farklı dilden, dinden, ırktan meşrepten, mezhepten ve hepsini aşk derecesinde seviyorum. Ve bizi ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum. Muhabbet, gerçekten… Belki bir duble rakı ya da bir demlik çay. Muhabbet kurtaracak bizim dertlerimizi. Çünkü vücudun organları gibiyiz. Kulak ağza, el ayağa muhalif olamayacağına göre, kesildiği zaman bütün vücut acıyacağına göre kader bağlılığımız var memlekette…”