Mustafa Ceceli'nin Altın Kelebek ödül gecesinde Alevi tarihinin önemli ismi Aşık Daimi'ye ait "Kainatın aynasıyım" adlı deyişini bilerek ve isteyerek eksik söyleyip sansürlediği iddia edilmişti. Alevilerden ve sanatçılardan gelen tepkiler üzerine Mustafa Ceceli, bu hareketinden dolayı özür dilediğini açıkladı.

Ceceli, "Kesinlikle istemeyerek, bilmeyerek, incittiğim, kırdığım bütün dostlardan burada özür dilerim, af dilerim. Elbette ehli benden çok daha iyi bilir. Elbette ustalarımız, büyüklerimiz daha iyisini hatta en iyisini bilirler" dedi.

Twitter hesabında yayınladığı video mesajı ile özür dileyen Mustafa Ceceli şunları ifade etti:

“7 Aralık’ta "Aşk İle Gelmişiz" albümümü sizlerin beğenisine sunduk. Benim için ilklerin olduğu bir albüm oldu. İlk kez bir deyiş seslendirdim. Albümün ilk eserini de Altın Kelebek ödül töreninde sizlerle paylaştım.

Aşık Daimi'ye ait olan ve düşünce dünyamdaki insan tanımını ve kavramını adeta yepyeni bir boyuta taşıyan, çığır açan “Kainatın Aynasıyım” deyişini bu albümde seslendirmek istedim. Eser hak sahiplerinden gerekli izni alarak deyişi albüme okudum.

İlk olarak da Altın Kelebek ödülünde seslendirmek için gün saydım. Tamamıyla saf ve temiz bir niyetle bu deyişi seslendirdim. Ancak sonrasında bazı dostlar ve kardeşlerim bana özellikle deyişi seslendirme adabına uygun olmayan hareketlerim olduğunu hatırlattılar, adeta dans figürleri yaparak deyişi seslendirdiğimi ve bunun deyiş seslendirme adabına uygun olmadığını fark ettirdiler. Kesinlikle istemeyerek, bilmeyerek incittiğim kırdığım bütün dostlardan özür dilerim, burada af dilerim.

Elbette ehli benden çok daha iyi bilir, elbette ustalarımız, büyüklerimiz daha iyisini, hatta en iyisini bilirler.

İkinci bir husus da deyişte seslendirmediğim bölümler olduğunu söylediler. Youtube'da ve diğer video kanallarında seslendiren deyiş ustalarının da bazı bölümleri okumadığını gördüm, dolayısıyla bunun bir problem olabileceğini aklımdan geçirmedim. Ancak bu konuda da incittiğim kırdığım dostlarım varsa onlardan da burada özür dilerim, af dilerim.”

MUSTAFA CECELİ AÇIKLAMASININ TAMAMI:



CECELİ NEDEN TEPKİ ÇEKTİ?

Ceceli, geçen hafta düzenlenen Altın Kelebek ödül töreninde seslendirdiği ‘Kainatın Aynasıyım‘ isimli deyişin “Bana eğilsin melekler” kısmını “Bana eğilmiş melekler” olarak değiştirmiş, “Tevrat’ı yazabilirim / İncil’i dizebilirim / Kuran’ı sezebilirim / Madem ki ben bir insanım” bölümünü ise tamamen çıkarmıştı.

MUSTAFA CECELİ KİMDİR?

2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli‘nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarında fark edildi. 6 yaşında özel öğretmenden 2 yıl piyano eğitimi verildi. Lise yıllarında amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Mustafa Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. Fakültenin 3. yılında tekrar üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.