Almanya'da konser veren Musa Eroğlu, konseri öncesinde Alevi derneklerine yönelik yaptığı konuşmada "Alevi kültür merkezleri Arapların Ali'si, Hüseyin'i ve Hasan'ıyla uğraşacaklarına bu çocuklara saz çalmayı öğretsinler" deyince bazı Aleviler tepki gösterdi.

Almanya'nın Dietzenbach kentinde Avrupa Saz Okulu'nun 130 öğrencisi, bağlama konseri verdi.

Dietzenbach kentine bağlı Rödermark'taki kültür merkezinde düzenlenen konsere Türkiye'den Hakan Kalaycı, Deniz Erdem, Özlem Özdil ve Yusuf Gül gibi sanatçıların yanı sıra Musa Eroğlu da katıldı. Konseri yaklaşık bin 500 kişi izledi.

Saz okulunda eğitim gören 130 öğrencinin yer aldığı bağlama orkestrası, 12 farklı türküyü seslendirdi. Etkinliğe katılan sanatçılar da yöresel türkülerden oluşan bir konser verdi.

SALONU TERKEDENLER OLDU

Öte yandan sanatçı Musa Eroğlu, konser öncesi yaptığı konuşmayla bir grup dinleyicinin tepkisini çekti.

Eroğlu, konseri öncesinde Alevi derneklerine yönelik yaptığı konuşmada "Alevi kültür merkezleri Arapların Ali'si, Hüseyin'i ve Hasan'ıyla uğraşacaklarına bu çocuklara saz çalmayı öğretsinler. Türkiye'de devrimi bu çocuklar yapacak" diye konuştu.

Bu sözlerine bir grup vatandaş, "Seni dinlemek de alkışlamak da yok" diyerek tepki gösterdi ve salonu terk etti.

"SANATÇILAR SİYASET YAPMASIN"

Avrupa Saz Okulu müdürü Ahmet Aslan, Eroğlu'nun konseri öncesinde yaşananların kendilerinde şok etkisi yaptığını, böyle bir şeyin yaşanmasının herkesi üzdüğünü iddia etti. Eroğlu'nun sanatçı kişiliğiyle sevildiğini söyleyen Aslan, sanatçıların siyaset yapmamaları gerektiğini söyledi.

Aslan ayrıca konuşmasında türküleri her yere ulaştırmak amacıyla böyle bir organizasyon yaptıklarına işaret ederek, "Niyetimiz her yöreden türküleri seslendirmek. Çünkü türküler tüm yöreleri kapsıyor. Doğu ile batı kültürünü kaynaştırarak bir sentez oluşturmayı hedefledik" şeklinde konuştu.

Avrupa Saz Okulu gelecek yıl 200 kişilik bir kadroyla daha geniş kapsamlı bir konser vermeyi planlıyor. (Haber 7)