Kürt aydın Musa Anter’in hayatını anlatan ilk belgesel Irak Kürdistan’ında yayınlandı.

Rudaw TV’de yayınlanan belgesel, Anter’in doğduğu Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Zivingê (Eskimağara) köyünde yapılan ilk çekim olma özelliğini de taşıyor.

20 Eylül 1992'de Diyarbakır’ın Seyrantepe mahallesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kürt aydın Musa Anter’in hayatını anlatan bir belgesel ilk kez Irak Kürdistan’ında yayınlandı.

Ece Güneş’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği, Serdar Korucu’nun muhabirliği ve araştırmasını yaptığı belgesel, Anter’in doğumundan uğradığı suikaste kadar geçen zamanı Türkiye’nin siyasi geçmişinin gölgesinde sunuyor.

Belgesel için Musa Anter’in doğduğu Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Zivingê (Eskimağara) köyünde ilk kez çekim yapılırken, hayatında etkili olan isimler de Kürt aydını anlatıyor.

Belgeselde oğlu Dicle Anter, arkadaşları Yaşar Kemal, İsmail Beşikçi, İbrahim Gürbüz, Tarık Ziya Ekinci, Naci Kutlay, Ahmedi Kürdi, Canip Yıldırım, suikastin izini süren gazeteci Ferhat Ünlü ve cinayet sırasında yanında bulunan Orhan Miroğlu ile röportajlar bulunuyor.