İranlı sanatçı Mohsen Namjoo,  Türkiye'de ilk kez hayranları ile buluşacak. Ankara ve İstanbul'da konser verecek olan Namjo, 28 Ocak'ta Ankara Congrisium’da, 30 Ocak'ta ise İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda olacak.

Kaliforniya’da yaşayan İranlı sanatçı, söz yazarı, şarkıcı, müzik eğitmeni Mohsen Namjoo, 1976'da Torbat-e Jam'da doğdu. Namjoo, 12 yaşındayken Nasrollah Nasehpoor ile başladığı müzik eğitimine 18 yaşına kadar devam etti. 1994 yılında Tahran Üniversitesi’nin Tiyatro ve Müzik fakültesine giren sanatçı burada Alireza Mashayekhi ve Azin Movahed gibi ustalardan da eğitim alırken, Haj Ghorbane Soleimani’den de İran Folk Müziğini öğrendi.

Tahran’da kaydedilen Namjoo’nun ilk albümü Toranj, Eylül 2007’de İran’da yayınlandı. Filmler ve belgeseller için de besteler yapan Namjoo, Amir Hamz ve Mark Lazarz tarafından yönetilen ve uluslararası festivallerde gösterilen Sounds of Silence belgeselinin müziklerini hazırladı.

Ayrıca yönetmen Saman Salur’un “Few Kilograms of Dates for the Funeral” filminde de boy gösteren Namjoo'nun İran dışındaki ilk performansı Ocak 2006’daki; “Tehran Hotspot of the International Rotterdam Festival” bünyesindeki solo performansı oldu.

2009 yılında İtalya’da piyasaya çıkan “Oy” albümü ile Avrupa müzik sahnesinde de önemli bir yer edinen sanatçı 2010 yılında Payam Entertainment ile giriştiği ortak projesi “Namjoo in A Minor” ile yeni bir topluluk eşliğinde kendine ait şarkıları tekrar yorumladı.

Bu proje ile Los Angeles’ta Walt Disney Concert Hall ve Toronto’da Sony Center’da sahne aldı. 2011 yılında raflarda yerini alan “Useless Kisses” ve 2012 yılında, Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren “Alaki” albümleri Payam Entertainment tarafından yayınlanırken, Namjoo'nun son albümü “Trust the Tangerine Peel” ise bu yıl yayınlandı.

New York Times tarafından “İran’ın Bob Dylan’ı” olarak gösterilen Mohsen Namjoo, bugünün gençliği adına konuşan, onların ruhuna dokunan ileriyi gören bir sanatçı olarak tanımlanıyor. Klasik ile moderni, geçmişle bugünü harmanlayan Namjoo müzikal olarak gerçek bir yenilikçi sayılıyor.